Vampasimpukka7.4.2018 20:30
1/6
Migreenit ja äidin ”kiellot” sen estämiseksi

Moikka!
Vähän taustatietoja mun migreenistä ennen kuin kerron todellisen ärsyttävän ongelman.

Eli siis mulla alkoi migreenit kunnolla noin 2 vuotta ja tiedetään niiden olevan migreenejä koska 1. suvussa on paljon migreeniä naisilla ja 2. mulla on myöskin selvät näköoireet ja 3. Se tulee aika tasaisesti keväisin koska mulla vissiin kevöisin just valosuus jne muut tekijät aiheuttaa isomman mahollisuuden migreeniin.

No noin vuosi sitten keväällä, mulla tuli stressistä ja ylipäätään myös valoisuudesta joka VIIKKO maanantaisin migreeni ja se meni ihan tavallisella särkylääkkellä koska kipukaan ei ollut niin kova mitä tänä keväänä oon esim kokenut. Syksyllä mulla tuli migreeniä 2-3 kertaa eli tosi vähän verrattuna siihen että tänä keväänä mulla on tullut elämäni kamalimpia ja kipeimpiä migreeneitä ja nyt jopa pahoinvointi on yhdistynyt mun migreeniin koska vuosi sitten se oli ns pelkkä aura ja päänsärky.

Oon joutunut nyt kahdeti peräkkäisillä viikoilla poistumaan koulusta, koska kipu on ollut jotain TODELLA TODELLA järkyttävää. Viime viikolla oli tää kamalin jossa vaan itkin ja oksetti eikä mulla oo migreenilääkkeitä niin eipä ollut kivunlievitystäkään. Mulla on nyt ollut 18 päivän sisällä 3 migreeniä ja se on aika sietämätöntä koska joudun olemaan poissa koulusta ja harkoista ja se rajottaa aktiivisen ihmisen elämää

Kaiken lisäks koska ei olla vielä käyty lääkärissä ja oon siitä äitille sanonu et hei et jos tää jatkuu taas tasasena ja näin kovana niin voidaanko mennä lääkäriin ja kattoo et saisinko lievitykset ja kunnollisen diagnoosin ja se sanoki jaa ja se on vouhottanu nyt et mitkä voi olla laukasijoita ja yks sen mielestä on se et mun viikot on liian täysiä (joo joskus on ja se voi olla ihan mahollista mut silti) ja sit mun viikonloppuvalvominen joka ei sinänsä ees oo ihmeellisen pitkään valvomista koska nukun aina kuitenkin väh 8h.

Ja tänäänkin kysyin et voinko mennä sen kaa salille huomenna ja et pitöis kattoo uus kortti ja se sano etten tuu saamaa sitä jos migreenit jatkuu koska ei se haluu mtn ylimäärästä mun viikkoo. Tuntu vaa tosi tyhmältä ku samantyylisii migreenin välttelyi on ollu pari kertaa et ei se migreeni sais rajottaa mun elämää näi paljo.

Ja sanoin äidille et jos ensviikol tulee taas kova migreeni nii mennäänkö lääkärii ni se sano jtn et eihän ny viel tarvii tai jtn enkä ny tiiä sit et mitä tehä ja miten keskustella aiheesta.