mondayisstupid4.4.2018 11:12
1/18
Magneettikuvaus kokemuksia

Tänään olin magneettikuvauksessa. Eilen luonnollisesti panikoin aihetta googlen kera ja törmäsin vaikka minkälaisiin ketjuihin jossa peloteltiin sitä ja tätä. Niin ajattelin että jospa tänne internetin ihmeelliseen maailmaan kertoisin toisenlaisen tarinan :)

Eli mulla magneettikuvauksen aiheena käsi. Joten en joutunut putkeen kokonaan. Makasin mahallani ja käsi edessäni putkessa. Loppu vaiheessa olkapäähän alkoi kyllä sattua perskuleesti kun paikoillani olin n.45min. Minulla on toisessa nilkassa leikkauksen jäljiltä yksi ruuvi. Minua tämä ruuvin olemassa olo pelotti ihan hirveästi. Siellä sitten tohtoria ja jotain speciaali ihmisiä tutkivat tiedoistani ja röntgen kuvista että ei se ruuvi sieltä elokuvatyyliin aio irrota. Pakko myöntää että minun mielestäni jalassa oli tuntemuksia. Mutta kun keskeytin kuvauksen hetkeksi ja vakuuttivat jälleen että ei ei se ei sieltä tule. Eli lähinnä tuntemukseni olivat vain päässäni. Koska kun uskoin henkilökuntaa niin en tuntenut jalassa paljoa mitään.
No, mutta sitten vielä kun eilen törmäsin näihin juttuihin että laite pitää kauhean kovaa ääntä: ei pitänyt. Ääntä toki kuului ja vehje tärisi välillä mutta jatkuvaa ääntä ei laite pitänyt. Vehje oli välillä hiljaa ja sitten alkoi taas rutisemaan. Luin myöskin että vaikka olisi musiikit korvilla ni musiikkia ei kuule: kuulee sen. "Hirveän kapea on se putki"-juttuihin totean että kyllä on. Lisään tähän että hoitajat kyllä nappia painamalla reagoivat heti ja minulle annettiin kyllä mahdollisuus lähteä jos en kestä. Joten väkipakolla ei siellä ketään pidetä. Helpotti myöskin kun kysyin jossain vaiheessa että kauanko tässä vielä pitää olla. Sitten aihe: varjoaine. Eilen luin että se sattuu kamalasti yms. Minun kokemukseni ei ollut kivulias, samalta tuntui kuin verikokeen ottaminen. Toisen käden ranteeseen laittoivat kanyylin. En sitten tiedä jos kanyylia laittaa muuhun paikkaan niin miltä se tuntuu. Jossain vaiheessa kuvausta tulivat sitten laittamaan sen varjoaineen kanyyliin, ei tullut tuntemuksia.
Kokonaisuudessaan koko tapahtuma ei ollut kamalaa ollenkaan. Jos jalassani ei olisi ollut mitään tuntemuksia (kuten ei sitten oikeasti ollutkaan) niin hyvinhän siellä makaa sen ajan kuin pitääkin olla. Mainitsen vielä että minulla on taipumusta paniikki- ja ahdistuskohtauksiin.

Minä toivoisin että tähän ketjuun voisi joku kertoa myös ns.positiivisia kokemuksia magneettikuvauksesta. Jotta myös sellaisia löytyisi kuvaukseen meneville ihmisille internetin ihmeellisestä maailmasta :)