Tuorekelmu17.4.2018 16:49
1/2
Lue tämä!

Tän keskustelun tarkoitus ei ole triggeröidä, arvostella tai aiheuttaa mielipahaa kellekkään. Luethan loppuun asti.

Kirjoitin tänne about 5 vuotta sitten ja kyselin tosissani laihdutusvinkkejä. Muistan kertoneeni jo, että olin muuttanut annoskoot pienemmiksi ja alkanut liikkua enemmän. Olin tällöin 13-vuotias. Sillon sain paljon nälvimistä siitä, että muuta nyt lapsi annoskoot normaaliksi ja älä hae huomiota millään laihduttamisella. Osa oli tsemppaavia ja sanoi, että kasvavana nuorena tarvitsen tarpeeksi energiaa ja minun ikäiseni ei tarvitse laihduttaa, koska olen hyvä sellaisena kuin olen.
Nyt 4 vuotta myöhemmin olen 18-vuotias ja olen sairastanut 6 luokalta alkaen syömishäiriötä. Välillä on ollut parempia kausia ja välillä paljon huonompia. 5 vuotta sitten en edes ajatellut sitä, että sairastaisin syömishäiriötä. Halusin vain olla täydellinen. Nyt monta vuotta myöhemmin en enää näe ulospääsyä tästä, pelkään omia ajatuksiani ja välillä haluaisin jopa kuolla jotta pääsisin omia ajatuksia karkuun.

Tän viestin tarkoitus on vaan muistuttaa, että kaikki laihdutusvinkkien pyytäjät kannattaa aina ottaa tosissaan ja takoa heille päähän se, että lapsen/nuoren etenkään normaalipainoisen ihmisen ei tarvitse laihduttaa. Monen vuoden aikana voi kehittyä pahat ongelmat joista ei enää pääse eroon.

Kaikki jotka koette, että suhteenne ruokailuun on epänormaalia > pliis hankkikaa apua ennenkuin on liian myöhäistä.