aivomyrsky20.7.2017 18:28
1/25
Lääkäriin: ahdistus/paniikkihäiriö?

Olen kärsinyt ahdistuksesta lapsesta saakka. Kärsin jonkinsortin sosiaalisten tilanteen pelosta, mutta pääsin siitä muutama vuosi sitten eroon.

Nyt minulla on rankka kriisivuosi takana, ja olen ollut kovin masentunut. Flashbackeja on taas tullut lapsuudesta ja parin vuoden takaa. Kuitenkin olen nyt ollut parisen kuukautta henkisesti suht hyvässä kunnossa ja onnellisempi kuin pitkään aikaan. Tulevaisuudessa on toivoa.

Samaan aikaan kun olen onnellinen, olen saanut kesällä jälleen kerran ahdistuskohtauksia, viimeksi tänään juhlissa. Olo oli epätodellinen, ja jo tunnin jälkeen olin väsynyt ihmisten seuraan. Ahdistus kasvoi rinnassa ja olin itkuherkkä. Oisin halunnut paeta, mutta kyseinen asunto ei antanut tätä mahdollisuutta. Pakenin muutaman kerran vessaan keräämään tunteitani. Tähän saattoi vaikuttaa se, että äitini joka on aiheuttanut traumoja lapsuudessa ja nöyryyttänyt julkisesti, istui kokoajan vieressäni. Ärsytyskynnykseni myös aleni ja tulin ihmisten melulle herkäksi.

Stressiä en koe tällä hetkellä hirveästi kokevani - paitsi että olen menettämässä pari ystävääni ja pelkään jääväni yksin, menettävöni kaikki ympärilläni. Muuten kuitenkin olo parempi kuin pitkään aikaan - ei kai tämä masennusta voi siis olla? Lisäksi aloitin syömään e-epaa ja karnosiinia.

Ahdistuksen aikana sydämensykettä, epätodellista oloa, palan tunnetta kurkussa, suun kuivumista, melu- ja itkuherkkyyttä. Mahdollisesti myös vatsakipuja.