mitatapahtuu19.6.2017 23:14
1/1
Kysymys teille joilla on ollut munasarjakysta (TMI)

Sanon nyt tässä heti alussa että osa seuraavasta selityksestä on vähän "ällöä" ja todella TMI että lukekaa omalla vastuulla.

Eli siis mulla todettiin tässä toukokuun alussa munasarjakysta ja kerron tässä nyt mitä tapahtui sitä ennen ja sen jälkeen. Olen nyt pari päivää ollut tosi hämmentynyt siitä mitähän mun keho tällä kertaa yrittää kertoa mulle.

Suunnilleen maaliskuussa siivosin mun huonetta ja mun kaveri oli kylässä, tiesin että mun kuukautisten pitäisi alkaa muutaman päivän sisällä koska ne on aina olleet säännölliset. Olin polvillani lattialla ja järjestelin lipastoni laatikoita ja yhtäkkiä mua alkaa pistää vatsaan ihan järkyttävästi, tuntui samalta kun menkkakrampit mutta pahemmalta. Sitä kipua jatkui pari päivää, kuukautiset tuli ihan normaalista ja ajattelin että kyseessä oli ihan vaan tavallista kovemmat menkkakivut.

Sitten kaksi viikkoa niiden kuukautisten loppumisesta mulla alkaa uudestaan menkat, mikä oli outoa koska mulla ei oo vuosiin ollut epäsäännöllisiä kuukautisia ainakaan niin, että vuoto alkaisi ennen kuin sen pitäisi. Nämä sitten kesti kolmisen viikkoa ja sattui sitten niin paljon etten tiennyt että mitä pitäisi tehdä. Mulla oli ulkomaanmatka huhtikuun lopulla ja en ehtinyt saamaan lääkäriaikaa ennen kuin lähdin.

Ne kuukautiset loppui huhtikuun vikalla viikolla ja oli kiltisti poissa ne kymmenen päivää kun olin ulkomailla. Sinä päivänä kun olin tulossa takaisin ja istuin bussissa matkalla lentokentälle sain taas ihan järkyttävät menkkakramppien tyyliset vatsakivut, kuukautiset alkoi TAAS ja totesin että on korkea aika mennä asiasta lääkärille.

Sain lääkäriajan seuraavalle maanantaille ja menin sinne, ultralla todettiin että mulla oli puhjennut kysta vasemmassa munasarjassa. Kuulemma asialle ei tarvinnut tehdä mitään ja kipujenkin pitäisi loppua. Paino sanalla pitäisi. Samalla lääkärikäynnillä päädyin sitten saamaan e-pillerireseptin Yaz-merkkisiin pillereihin ja kaikki oli hyvin.

Skippasin pillereillä kesäkuun alun kuukautiset koska olin yllätys taas vaihteeksi ulkomailla enkä halunnut vuotaa verta siellä. Tulin takaisin Suomeen ja kaikki oli edelleen hyvin. Jotain satunnaisia vastakipuja oli sen koko ajan lääkärin jälkeen mutta oletin että ne on jotain kystan katoamiskipuja.

Nyt päästään siihen osaan mikä on tosi TMI ja huolestuttavaa ja ?????????

Mun kuukautiset (tai joku verenvuoto) alkoi viisi päivää sitten. Kaksi ekaa päivää olin sillee "tää varmaan johtuu siitä kun mun keho ei ole tottunut siihen että hyppään kuukautisten yli" mutta kolmantena muutin mieltäni. Mikään ei ole koskaan sattunut niin paljon kun ne krampit. Makasin sängyssä kuumavesipullon kanssa ja nielin itkua koska tuntui että joku jatkuvasti puukottaisi mua alavatsaan ja alaselkään.

Sitten eilen illalla (varaudu olemaan ällöttynyt) menin vessaan, istuin alas ja valmistauduin vaihtamaan tamppoonin, kun katsoin ajatuksissani alushousuihin ja olin sillee "hups oon vuotanut vähän läpi." En ollut. Mun housuissa (eli tää oli jotenkin tullut mun tamppoonin OHI) oli sellainen sentin paksu ja suunnilleen kämmenen kokoinen _asia_ joka näytti valehtelematta lihalta. Menin hysteriapaniikkiin koska oletin että olin synnyttänyt palan kohtuani.

Oletan nyt että se klöntti oli sen kystan "kuori" ja kaikki ne kivut viimeisen parin päivän aikana oli sitä että mun keho vaan yritti poistaa sitä.

KYSYMYS TEILLE JOILLA ON OLLUT KYSTA:

Oletteko te synnyttäneet kystanne ja onko tämä normaalia vai pitäisikö mun olla edelleen huolissaan/mennä lääkärille?

Ps. Anteeksi tiedän että tämä on kuvottavaa.
Pps. Mulla ei ole mitään mahdollisuutta olla raskaana että se ei ollut keskenmeno.

TL;DR: synnytin kamalalla kivulla palan kudosta, oliko se kysta vai jotain huolestuttavaa, jakakaa kokemuksia