Alinaelinaa2.5.2017 21:21
1/3
Kuumepainajaisia?

Onks teillä muilla ollu ku ootte kuumeessa semmosia tosi sekavia ahdistavia painajaisia jotka toistuu lähes samana aina ku ootte kuumeessa?

Itellä ne on ollu tosi sekavia ja ne unohtuu nopeesti heräämisen jälkeen mutta joskus ihan normi arjessa tulee hetkittäinen "välähdys" unesta.

Uni on siis todella sekava mutta voin yrittää selittää. Unen pää tarkoituksena on voittaa. En tiedä mitä tai miksi mutta voittaa ja yleensä näin vähän vanhempana (uni on siis toistunet tosi pienestä) siihen liittyy itsensä tai jonkun läheisen kuolema tai jopa että olisin aiveuttanut läheisen kuoleman. Tämä on niinkuin siis se tuntemus tai unen "tarkoitus".

Unessa keskeisenä näkyy iso kultainen pallo ja toinen pienempi kultainen pallo ja kokoajan mennään niitä palloja kohti.

Unessa on jotain ruohoja joita perjaatteessa kosketaan. Ne ovat todella hentoja pieniä ja jos niitä puristaa liian lujaa häviää pelin. Hereillä olen huomannut että tämä kohta unesta tulee mieleen kun kosketaan hikisellä etusormella hikistä peukaloa hellästi. Silloin tulee myös välähdys jostain minkä liitän uneen mutta se on hyvin epäselvä... harmaita palloja ja niiden ympärillä punaista köyttä/lankaa ja tunne on sellainen "en pääse pois"-tunne.

Uniin liittyy myös ääni joka on hyvin ahdistava. En osaa kuvailla ääntä muuten kun sanalla ahdistava. Ja yleensä en muista mitä se puhuu mutta viime painajaisesta muistan jankkauksen "sä tapoit sun vanhemmat" ja "tää on sun syytä" . Joskus sama ääni tulee uniin vaikken olisi kuumeessa mutta silloin puheesta ei saa selvää. Joskus sama ääni kaikuu hetken pään sisällä hereilläkin ollessa, yleensä aamuisin, mutta sen puheesta ei saa mitään selvää.

Yleensä olen herännyt unesta siihen että vanhempani ohat tulleet viereeni ja herättävät minua. Olen ihan hikinen ja kuulemman aina itken unissani kova äänisesti.

Nämä unet tulevat siis kun olen kuumeessa. Ei joka kerta, eikä joka yö kun olen kuumeessa. Suunnilleen kaksi kertaa kolmessa vuodessa? Ehjä?

Onko teillä samanlaisia kokemuksia? Jostain luin että muilla oli saman tyyppisiä mutta kaksi erikokoista kiveä/palloa jahtasivat häntä yms.