iwokeupthismorn2.6.2017 12:20
1/7
Kuukautiset myöhässä

Uusi käyttäjä, koska alkuperäisellä liikaa bustausvaaraa. Kaipailen tällä tekstillä lähinnä vertaistukea tai jonkun itseäni fiksumman ajatuksia ylipäätään.

Mutta siis asiaan: ennen melko lailla säännölliset kuukautiseni (kierto n. 28 päivää yhden päivän heitolla suuntaan tai toiseen) ovat nyt sitten jättäneet tulematta. Tällä hetkellä on menossa kp 36 eli kuukautiset ovat noin viikon myöhässä, eikä mitään merkkejä siitä, että ne alkaisivat sieltä pikku hiljaa edes tulla. Olen 25-vuotias, eli mistään juuri alkaneiden kuukautisten epäsäännöllisyydestä ei ole kyse. Olemme käyttäneet poikaystäväni kanssa ehkäisynä kondomia noin kahden vuoden ajan hormonaalisen ehkäisyn osoittauduttua minulle epäsopivaksi, ja se on toiminut tähän asti ihan mallikkaasti (plus joka kerran jälkeen on tarkistettu, että se on ehjä).

Nyt mietityttää se mahdollinen raskaus. Viidentenä myöhästymispäivänä tein raskaustestin, jos se kumi olisi vaikka pettänyt niin ettemme olisi sitä tajunneet, mutta se oli negatiivinen. Ajattelin tehdä nyt viikonloppuna varalta toisen testin vielä aamuvirtsasta, koska tuon aikaisemman tein iltapäivällä. Olin kierron alkupäivinä kovassa kuumeessa, johon jouduin lopulta syömään antibioottikuurin. Sattuuko kenelläkään olemaan kokemusta siitä, myöhästyttääkö sairastelu tai ab-kuuri kiertoa? En oikein ymmärrä, mikä syy tähän kierron myöhästymiseen on, kun kuukautiset ovat ennen olleet tosiaan ihan säännölliset, myös vaikka olisi ollut kuinka paljon stressiä tms. tahansa.

Ajatuksia? Tai onko kenelläkään näyttäneet raskaustestit ensin negaa ja muuttuneet myöhemmin positiivisiksi? Tiedän ettei kannattaisi hirveästi huolehtia, mutta tämä todella outoa, myöhästymisiä ei ole ollut vuosiin. D: