milan28.5.2018 23:20
1/2
kummallinen oire (?) 18 vuotiaalla???

Joo siis tiivistettynä: olin eilen suihkussa sheivaamassa sääriäni ensimmäistä kertaa tälle kesälle ja huomasin että mun vasemmassa sääressä oli sellaisia matalia mutta silti huomattavia suonikohjun alkuja? Oon aina pitänyt mun jaloista ihan ulkonäkö syistä ja siksi tää oli melkonen järkytys. Kuulostaa tosi pinnalliselta mutta mua ei totta puhuen kiinnosta. Oon nähnyt kuinka pahan näköisiksi nuo voi mennä ja en haluais 80-vuotiaan sääriä ennen kakskymppisiäni.

Luin netistä että tämä on epätavallista nuorelle ihmiselle, yleensä suonikohjuja tulee vasta siinä nelikymppisenä jos tulee. Toisaalta tämä on kuulemma erittäin periytyvää ja molemmilla mun vanhemmista on näitä. Äitini kävi siinä vaahtoruiskutus hoidossa ja asia hoitui sillä, mutta koska äidillä niistä alkoi tulla jo terveysriski ja ne olivat kipeät niin toimenpide maksoi hänelle vain parisataa. Ja mun äiti on jo melkein 50 ja sai näitä ekan kerran kolmekymppisenä. Minä oon 18...siis ei vittu.

Haluun vielä selventää että vaikka en ole vielä käynyt lääkärillä niin tarkoitus on. Ja kyllä, olen lähes 100% varma että nämä on suonikohjuja. Minulla on normaaleja hieman pinnalla olevia verisuonia muualla ja tämä ei ole sitä.

Kysymys siis kuuluu: minkä ikäinen olet ja onko sinulla kokemuksia tästä? Tiedätkö jtn itsehoito keinoja?