Poistunut demittäjä5.7.2018 17:58
1/10
Kokemuksia jatkuvasta nuhasta?

Olisko täällä kellään kokemusta pitkään kestäneestä jatkuvasta nuhasta? Itselläni on nyt reilun vuoden ajan ollut varmaan päivittäin nuha. Niistän varmaan 15-60 minuutin välein ja nenä vuotaa välillä kuin hana. Tätä kestää aamusta kun herään sinne saakka kunnes taas nukahdan illalla/yöllä. Aivastelen myös paljon. Minulla on ollut viimeisen vuoden aikana myös kaksi silmätulehdusta, mikä ei varmaan kuulosta paljolta, mutta koskaan ennen elämässäni en ole silmätulehdusta saanut. Vuoden aikana jomassakummassa silmässä on myös ollut näärännäppu tai jokin muu näppylä varmaan 4-5 kertaa. Sellaisiakaan mulla ei ennen ole ollut.

Minulle tehtiin muutama kuukausi sitten allergiatesti, jossa testattiin timotei, koivu, kissa, koira, hevonen, pölypunkki ja muutama muu juttu, mutta testin mukaan en ollut allerginen ainakaan millekään niistä. Nuhan tuskin aiheuttavat chinchillani tai niiden häkissä käyttämäni puru, koska nuhani alkoi 6-8kk ennen chinchilloiden tuloa. Ja testikin todisti, että ainakaan niiden syömälle timoteiheinälle en ole allerginen.

Nuhani ei myöskään juuri ole riippuvainen siitä, missä olen vaan kärsin siitä niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin. Joissain paikoissa tosin olen nuhaisempi kuin toisissa, mutta koskaan nuha ei hellitä täysin. Olen kokeillut nenäsumutteita sekä antihistamiineja, mutta niistä ei ole apua. Lääkärit eivät osaa sanoa, mistä on kyse. Tuskin mulla nyt flunssaakaan on ollut yli vuoden ajan joka ikisenä päivänä.

Nuhan ja ajoittaisten silmäoireiden lisäksi ongelmani on myös jo kuuden vuoden ajan kestänyt jatkuva kutina ja nokkosrokko tai sen kaltainen ihottuma. Mulla on siis jo vuodesta 2012 ollut välillä muutaman viikon kausia, että iho kutiaa silmittömästi joka puolelta; jalat, kädet, vatsa, selkä. Raavittuani ihoon ilmestyy punaisia paukamia. Tämä alkaa aina kun menen nukkumaan. Saman tien kun pääsen sänkyyn, kutina alkaa. Eikä riipu siitä, kuinka puhtaat tai likaiset lakanat on käytössä. Ja kutinaa ei siis varmaan koskaan ole muulloin kuin mennessäni nukkumaan. Tähän auttaa heinix. Vielä mukavampaa tosin olisi tietää, mikä tämän aiheuttaa. Lääkäreiden mukaan tätä ei voida testata, koska tää on mulla kroonisena ja nyt testi näyttäisi kaiken sellaisenkin asian ihottuman aiheuttajaksi, joka sitä ei oikeasti aiheuta. Jossain vaiheessa luulin sitrushedelmien aiheuttavan tän ja lopetin niiden syömisen, mutta muutaman kuukauden päästä kutina ilmestyi uudestaan vaikka en edelleenkään ollut syönyt yhtään sitrushedelmää.

Onko täällä joku jolla on/on ollut jatkuvaa nuhaa pitkään? Selvisikö syy? Saatiinko se parantumaan? Entä onko kuvailemani kutina ja ihottuma tuttua jollekulle? Löytyikö sille syytä?