daami81.3.2018 19:19
1/4
Kilpirauhasesta

Onko kenelläkään tietoa kilpirauhasen liikatoiminnasta? Olen kuullut, että se yleensä puhkeaa vasta aikuisiällä, mutta voiko nuorena jo olla "lieviä" oireita?

Minulla on siis sellaista sydämen tykyttelyä esim nukkumaan mentäessä ja urheillessa, ihan siis häiritsevää, sitten on tämä jatkuva nälkä, ja osittain nopeentunut aineenvaihdunta. Sanotaan vuosi sitten kävin kerran päivässä isommalla hädällä, nyt 2-4 kertaa. Yleensä 3. 30min-1h syömisestä niin olen jo vessassa. Lisäksi mahaan sattuu usein ja ilmavaivat ovat lisääntyneet huomattavasti. Olen myös paljon väsyneempi kuin ennen, tämä ei tosin ole mitenkään huomattava oire. Paino minulla on pysynyt suht samana, hiuksetkin. Silmien karsastus ja epäsymmetrisyys on nyt viimeaikoina pistänyt silmään myös. Lisäksi hikoilen runsaasti kevyestäkin urheilusta ja joskus ihan muutenkin.

Isoäidilläni on/oli kilpirauhasessa jotain häikkää, en tarkalleen tiedä mitä. Mietin, että voiko tällaisia "lieviä" oireita tulla jo nuorempana,mutta varsinainen tauti pahoine oireineen "puhkeaisi" vasta myöhemmin?