eemmää11.5.2018 6:39
1/1
Kevät + aknen puhkeaminen / e-pillerit ja akne?

Söin pillereitä varmaan 5v, ja ihoni oli ihan ok kunnossa vaikka ennen sitä kärsin teininä aknesta. Vuosi sitten lopetin pillerit
erinäisten haittavaikutusten takia. No, aknehan palasi ja oltuani ilman pillereitä noin 8kk aloitin ne uudestaan samalla merkillä (qlaira) jota olin käyttänyt pari v ennen lopetusta.

Iho parani vähän, mutta ei täysin siihen mitä oli ollut. Päätin 3kk sitten vaihtaa takaisin merkkiin, jota söin useamman vuoden teininä ja joka silloin piti ihon suht hyvänä (Marvelon). Nyt iho on hirveämmässä kunnossa kuin koskaan, pahempi kuin silloin kun olin pillerittä. En tiedä voiko tää kevätaurinko vaikuttaa asiaan tällä tavalla? Vuodenaika oli nimittäin sama, kun iho päätti alkaa oireilemaan viimeksi (tosin silloin olin just lopettanut pillerit).

Voiko Marvelonit nyt yhtäkkiä aiheuttaa mulle aknea vaikka aiemmin niiden vaikutus oli päinvastainen? Kannattaako mun olla auringossa vai välttää sitä? En haluais nyt kesäksi mitään aknekuuria, kun ois kiva olla auringossa... Odottelenko vaan kärsivällisesti, että nää vanhat pillerit alkais taas toimimaan kuten ennen? En yhtään muista kauako viimeksi meni että ne alkoi vaikuttaa ihon kuntoon parantavasti. Kauanko teillä on mennyt?