OmppuPomppu_8.6.2017 6:14
1/3
Kannattaisiko kuitenkin käydä gynella?

Viime kesänä mulle todettiin endiometrioosi mitä nyt seuraillaan gynekäyntien yhteydessä. Viimeksi kävin gynella huhtikuussa eikä se vielä silloin oireillut kuin pelkästään yhdyntäkipuina.

Nyt parin viikon aikana on esiintynyt satunnaisesti virtsankarkailua, vessassa täytyy ravata usein, lantion seudun kipua ja nyt yhtenä päivänä sain järkyttävän alavatsa kivun, minkä seurauksena makasin sikiöasennossa muutaman tunnin. Raskaustestin tein varulta ja se oli negatiivinen (kuukautiset olivat myöhässä ja yhdistin nuo mahdollisiksi raskausoireiksi).

Nyt kuitenkin yhdyntäkivut ovat pahentuneet mikä haittaa ainakin minua, ja todennäköisesti miestäni vaikkei myönnä sitä. Tähän asti perus doggi style ei ole välttämättä onnistunut kipujen takia, mutta nyt pari päivää sitten alkoi kipupiikkejä tulla jo perus lähetyssaarnaajassa. Ehkäisynä mulla on kuparikierukka enkä yhden elinikäisen lääkityksen takia voi hankkia esim. pillereitä.

Mietin vaan, että kannattaisiko ottaa gynelle yhteyttä vai onko yhtä turhan kanssa tai muita kohtalotovereita? Seuraava käynti on vuoden alussa, mutta hätäpäissään olen alkanut myös miettimään mahdollista kystaa munasarjoissa.