lipidi24.5.2017 12:57
1/9
Kannattaako mennä lääkäriin? Punkeista

Asun siis alueella, jossa punkkeja ei esiinny käytännössä juuri ollenkaan, joten oon herkkä ylireagoimaan tällaisten juttujen suhteen.
Mutta asiaan. 9-4 päivää sitten kävin paikoissa, joissa on tavallista runsaampi punkkikanta (Simossa ja Turussa). Varsinaista punkkia en oo missään vaiheessa havainnut (toisaalta esim. nymfit ovat kyllä aika huomaamattomia), mutta eilen ja tänään on tullut outoja flunssaoireita eli kipua lähinnä nielun vasemmalla puolella, nenän tukkoisuutta, paikkojen kipeytymistä sekä etenkin päänsärkyä.
Aluksi en osannut yhdistää näitä noihin reissuihin, ihmettelin vain yhtäkkisyyttä ja kummaa ajankohtaa sekä sitä, että mulla ylipäätään on flunssaa (viimeksi olin kipeä joskus lapsena).
Sitten luin jostain, että borrelioosi ja aivokuume saattavat oireilla tähän tyyliin juurikin viikon kuluttua mahdollisesta puremasta, joten on nyt vähän vainoharhainen olo.
Esimerkiksi borrelioosiin olisi ihan hyvä saada antibiootit mahdollisimman ajoissa eikä "turhasta" hoidosta varmaan hirveän paljon haittaakaan olisi verrattuna siihen, että oikea tapaus jätetään hoitamatta... Aivokuumeellehan ei mitään voi, mutta se onkin harvinaisempi. Toisaalta tuntuisi typerältä mennä lääkäriin selittämään että joo, eihän mulla mitään punkkeja ole ollut, mutta flunssa huolestuttaa!!11! Eikä ole kivaa kuluttaa hoitohenkilökunnan aikaa ja resursseja turhaan, kun ihan tavallinen kevätflunssa on kuitenkin se todennäköisin vaihtoehto.
Oon siis vähän hukassa sen suhteen, mitä pitäisi tehdä, ehkä antaa olla? :D Oisko jollakin heittää jotakin neuvon tapaista?