kikako10.6.2017 13:35
1/3
Hemipleginen migreeni

Onko täällä ketään joka kärsii tästä ja on diagnosoitu? Jos on niin kertokaa kuulostaako tutulta. Oon alkanut itelläni vähän epäilemään tätä.

Kohtaus alkaa yleensä joko puheen vaikeutumisella tai näköhäiriöillä. Näen valopalloja näkökentässä ja puhun aivan outoja, puheesta ei saa kunnolla selvää ja tavut menee sekaisin. Sen jälkeen sormenpäistä lähtee tunto. Hetken kuluttua sormenpäihin palaa tunto, mutta sormien keskeltä lähtee tunto. Tunnottomuus siis liikkuu ns. "aaltona" aina olkapäähän asti. Sen jälkeen koko käteen palaa tunto, mutta esim jalasta saattaa lähteä (vaikeuttaa kävelyä) tai ikenistä ja kielestä. Nuo oireet kestää yleensä 15 min-30 min, jonka jälkeen tulee aivan järjetön päänsärky. Oon myös tosi vihanen sen päänsäryn ajan, koska se vaan sattuu niin helvetisti. Kerran heitin metallisen juomapullon seinään niin lujaa, että siihen tuli lommo. Ihan vaan koska olin niin raivoissani siitä kivusta. Päänsäryn aikana näkökenttä pienenee, näen vaan suoraan eteen ja kaikki muu on mustaa. Heikottaa myös tosi paljon.

Näitä kohtauksia on tullut ehkä neljä parin vuoden sisällä, eli siis tosi harvoin. Nyt ei oo pitkään aikaan tullut, pari viikkoa sitten tuntui että ois ollu laukeamassa mutta joku sen sitten esti. Oon ymmärtänyt, että hemipleginen migreeni on periytyvää? Onko näin aina? Mun perheessä/suvussa on vaan normi migreeniä.

Kouluterveydenhoitajalla oon käynyt kai kaks kertaa tän takia (molempina kertoina kohtauksen aikana), mutta lässytti vaan etten ole kuulemma syönyt kunnolla, varmaan verensokerit alhaalla :)

Missä vaiheessa kannattaa mennä lääkäriin? Ja kertokaa tosiaan tuosta kärsivät että kuulostaako nämä oireet tutuilta ja että kuinka usein teille tulee kohtauksia.