Hirmuinen15.7.2018 21:00
1/20
Fluori(hammastahna) on myrkkyä

Oletteko koskaan miettineet, miksi lapsille on erikseen hammastahnat? Kuten suurin osa (ellei kaikki) muistakin myrkyistä, lapsi tarvitsee sitä pienemmän määrän, jotta se voi tappaa. Fluori on niin myrkyllistä, että jos leikki-ikäinen lapsi syö kokonaisen tuubin aikuisten hammastahnaa (hyvinkin mahdollista - itse ainakin tykkäsin pienempänä syödä sitä), voi lapsi kuolla ja pitää toimittaa pikimmiten sairaalahoitoon. Fluori vahingoittaa ja rappeuttaa ihmisen aivoja ja luita. Myös muita haittavaikutuksia on, joita voitte lukea lisää vaikka täältä: https://www.elinahytonen.fi/2011/01/fluori-suuri-valhe-2/
Silti fluoria tuputetaan ja väitetään, että ihminen tarvitsisi fluoria, koska ilman tulee reikiä. Voin sanoa: ei tule, jos pesee hampaat säännöllisesti fluorittomalla hammastahnalla (eli aamuin illoin) ja ottaa aina ruoan jälkeen xylitolipastillin tai -purukumin! Fluori on samanlainen valhe kuin maito: varsinkin kouluissa toitotetaan sen tärkeyttä ja tervellisyyttä, vaikka sitä se ei todellakaan ole.
Fluori toki suojaa hampaita ja vahvistaa niitä, mutta muita positiivisia vaikutuksia sillä ei juuri ole. Jos haluat käyttää yhä fluorihammastahnaa, käytä. Halusin vain herättää teidät tästä valheesta, jossa ihmiskunta elää. Ehkä tästäkin asiasta voi saada tuputtajan maineen, mutta ei se mitään.