Tutturitari28.5.2017 9:05
1/12
En vaan kehtaa laittaa silmälaseja päähän, puhukaa mulle nyt oikeesti järkeä

Ensinnäkin, oon 23-vuotias, eli en ihan mikään teini enään. Mul on siinä mielessä hyvä itsetunto, ei oo ongelma kulkee ilman meikkiä kylillä, ei hävetä vaikka mulla on lievä akne ja välillä paistaa eikä sekään ees haittaa mua. Tykkään kropasta ja ei oo ongelma olla vähissä vaatteissa muiden nähden. Vaihtelen kampauksia ja värejä ja tykkään vaihtelusta.

MUTTA
Oon saanu 12-vuotiaana silmälasit koska en näe kauas. Muistan sen kesän masennuksen ja ajattelin, etten koskaan noita laita päähäni enkä niitä yläasteella ees pitänyt. Amiksessa aloitin käyttämään piilolaseja ja oonkin pitänyt niitä tähän asti. Kukaan ystävistä tai sisaruksistakaan ei oo koskaan nähny mua rillit päässä. Kotona sit yksin ollessani mulla on lasit, ja optikko on kyllä todennut silmät terveeksi mutta suositteli kyllä silmälasien pitoa luonnollisesti että silmät saa levätä.

Mä en oo ikinä pitäny mite silmälasien käyttäjiä rumina vaan mun mielestä ne usein kaunistaa ihmisiä. Enkä koskaan ajattele muista mitään keillä on lasit. Mutta mulla on joku päähänpinttymä että mä oon niin ruma laseilla vaikken ees oo. En vaan KEHTAA laittaa niitä päähäni. Kukaan ei oo ikinä haukkunu mua rumaksi lasit päässä tai yleensäkkään ees huomannut, jos joskus on vahingossa ollut rillit päässä.

Oon kohta menossa iltavuoroon, päätin jo aamulla, että tänään voisin mennä lasit päässä iltavuoroon. Mulla on nyt lasit ja koen jopa että oon paljon kauniimpi näillä. Mutta tiiän etten vaan kehtaa laittaa näitä päähäni kohta ku marssin sinne töihin. Oon ollut 5 vuotta samassa työpaikassa ja tiiän, että jos menisin sinne, kaikki ihmettelisivät yhteen ääneen että miten mulla on lasit päässä tänään kun en yleensä niitä pidä. En tykkää että olen huomion keskipisteenä.

Tiedostan itse oman idioottimaisen ajattelutapan ja kuinka pieni ongelma tää mun idiootti-ongelma on ihmisten muihin ongelmiin ja muiden itsetunto-ongelmiin. Hohhoi...

Puhukaa mulle järkeä ja onko kohtalotovereita?