marttiahtisaari20.7.2017 13:45
1/4
En jaksa enää, en uskalla hakea sairaslomaa | MASENNUS

Huoh, saankohan edes tätä kirjoitettua kunnolla.

Mulla oli täällä aikaisemmin keskustelu, jossa kerroin mt- ja päihdeongelmaisesta (nyt ex)avopuolisosta ja omasta paskasta olostani.

En missään kohtaa ottanut aikaa toipua erosta, joka oli sekä henkisesti että fyysisesti rankka. Halusin palata tavalliseen arkeen nopeasti. Käyn viikon tai parin välein puhumassa ammattilaiselle ja syön lääkkeitä aamuin illoin. Oon yrittänyt pitää arkeni väkisin kasassa, käydä töissä, hoitaa osani asunnosta (asun nyt siis isäni talon yläkerrassa) ja huolehtia lemmikeistäni.

Työ, jota ennen rakastin on muuttunut pakkopullaksi ja ahdistaa ajatuskin niin paljon että itkettää. Ennen olin mielelläni vaikka ylitöissä, enkä tuntenut oloani väsyneeksi sillä pidin työstäni. Nyt tuijotan kelloa, vaikka en edes tahdo kotiin, sillä elän keskellä sekasortoa. Työpäivän jälkeen olen niin loppu, että en jaksa enkä halua siivota. Luonnostani olen siisti ihminen ja ahdistun kaaoksesta älyttömästi, mutta ei vaan ole voimaa tehdä tälle mitään. Lemmikit hoidan tietysti kuten kuuluu, mutta en saa niistäkään enää iloa. Mikään ei kiinnosta, mihinkään ei ole voimaa. Kun masennus oli vähäisempää pelasin paljon ja katsoin sarjoja, nyt nekin saavat mut surulliseksi.

Musta tuntuu, että pari viikkoa pois töistä voisi auttaa mua järjestämään henkilökohtaisia asioitani kuntoon, esimerkiksi siivoamaan tän kaaoksen ja järjestämään asioita mun päässä.

Mulle on viimeksi keväällä ehdotettu sairaslomaa kun kävin vielä puhumassa lääkärillä, nyt käyn tosiaan polilla.

Mitä hittoa mä teen, jos menen lääkäriin niin kirjoittaako se mulle tällä perustella sairaslomaa? Pelkään kamalasti, että se vaan nauraa mut laiskaksi kun pyydän lomaa ja pelkään, mitä töissä mietitään ja etenkin pelkään isäni mielipidettä - se ei nimittäin USKO mielenterveysongelmiin. Keväällä kun läheinen jäi mt-ongelmista saikulle, hänen kommenttinsa oli ''Se halus vaan vähän ommoo lommoo ja huilata, hahahaha ompa laiska''.

Seuraava jutteluaika mulla on vasta elokuun alussa ja oon ihan jumissa että mitä teen.

Jos joku miettii, niin olen 20-vuotias.

Kiitos kun jaksoit lukea.