Kissapää15.3.2018 11:23
1/5
Chili allergia? Apua

Eli olen pari kertaa jo aiemmin saanut jonkinlaisen allergisen reaktion chilistä. Kerran nuudelipussin tulisesta mausteesta ja sitten tuoreesta chilistä. Reaktion ainoat oireet ovat olleet lievä kutina ja punaiset läikät kasvoissa, jotka hälvenivät tunnin kuluessa allergialääkkeen avulla.
Luulin että allergia olisi jo pois, koska pystyin syömään normaalisti viimeaikoina chilihiutaleita(mauste) ja käyttämään sweet chili kastiketta.
JOTEN ostin koulun hyppytunnilla purkin pringles paprika chili sipsejä. Kerkesin syödä ehkä 10 sipsiä kunnes 5min kuluttua tuli omituinen olo. Alkoi huimaamaan ja melkein oksensin. Ja sitten tuli tärinää ja todella heikko olo. Hetken kuluttua alkoi ahdistamaan henkeä, tuntui ettei saanut vedettyä keuhkoja täyteen ilmaa, eikä haukotteleminen tai suun kautta hengittäminen pelittänyt normaalisti. Nyt n. 1,5h kuluttua sipsien syömisestä olo alkaa olla parempi, hieman henkeä ahdistaa vielä ja syvään hengittäminen on vaikeaa. Voiko tällaiset olla allergian oireita vaikka aiemmin olen selvinnyt vain naaman punoituksella? Netistä luin että verenpaineen lasku ja huonovointisuus yms voisivat liittyä ruoka allergiaan mutta voiko ne tulla noin äkillisesti ja viedä voimat ihan kokonaan? Pystyykö chiliä testata allergiatesteissä?? Auttakaa, chiliä tulee kuitenkin vahingossakin ruoissa vastaan niin miten selviän jatkossa, alanko välttämään chiliä vai siedättämään? Kokemuksia? Onko täällä lääkäriä tai sairaanhoitajaa tms??