Werner15.7.2017 16:52
1/5
Auta minua siirtymään kasvipohjaiseen ruokavalioon!

Hei, olen nuori opiskelija ja jo pitkään miettinyt ainakin punaisen lihan (todnäk myös kanan) sekä maitotuotteiden vähentämistä. Maitotuotteiden vähentäminen helppoa ja onnistuu minulta, mutta ongelma on lihassa ja yleensä kasviperäisessä ruuassa.

Syön lihaa ruuassani ehkä 4-6 kertaa viikossa, pääosin jauhelihaa ja kanaa. Kasviksia syön vähän, hedelmiä kuitenkin päivittäin. Ongelma on että olen nirso suurimmalle osalle kasviksille ja muille kasviperäisille proteiinin lähteille kuten pavuille ja pähkinöille. En vain tykkää niistä. Lihan kanssa ongelma on se etten osaa kokata ruokaa ilman sitä. Olen toki etsinyt reseptejä, mutta kaikissa on sitten jotain kasvista yms josta en tykkää. Kuitenkin "kasvisruokia", joita teen on mm pinaattilätyt, porkkakesäkurpitsa-pasta ja hernekeitto. Jauheliha ja kana on jotenkin aina ollut osa päivällistä lapsesta saakka etten tiedä mitä kokata.

Joten jos joku on kohdannut samoja ongelmia omassa ruokavalion muutoksessaan nii kertokaa miten ratkaisitte ongelman. Ja toivon että kerrotte oikeasti hyviä ja helppoja kasvisruokareseptejä, joissa minäkin ehkä tykkäisin.