GlitterPerhonen31.7.2017 21:45
1/25
Atoopikon elämä ja ihonhoitorutiinit!

Moi!

Huomasin ettei kovin monet atoopikot oo tehnyt keskusteluja atoopikoille. Musta ois kiva kuulla muiden ihosta (pahimmat kuivat paikat, minkä tasoinen atopia, ihonhoitorutiinit just sulla yms)

Omasta ihosta vähän:
Itse pidän keskivaikeena, jotkut kääntää joskus vaikeampaan. Riippuu vuoden ajasta ja ihon kunnosta. Pahimmat kuivumisen kohteet on huulten reunat, niska, rinta, kaula, viime talvena pää nahka mutta hoidettiin kortisoni seerumilla, en tiiä tuleeko taas, niin ja taipeet. Nyt siitä on tullut jotenkin bakteeri- ja tulehdusherkkä. Varsinkin kun se kerran jostain syystä tulehtui kasvoista tosi pahasti. Nykyään kun huulen reunus vähänkin aukeaa niin ottaa superhelposti kaiken sisään ja aloittaa reaktiot.

Ihonhoitorutiini menee paljon perusrasvalla ja lääkärin reseptillä antamalla rasvalla sen määräyksillä. Katotaan tilanteen mukaan miten sitä käytän. Ja no ihon peseminen sebamedilla. En juuri voi käyttää consealereita tai puuteria kovin usein. Joskus harvoin juhlissa yms. tukkii mulla niin paljon huokosia eikä pääse iho hengittämään. Jos jotain maskeja käytän niin yks vakkari lushissa jonka oon kokenut ainooksi joka ei ärsytä ollenkaan ja on mun lompakolle hyvä. Nyt oon kerran lushin höyrytablettia käyttänyt. Toinen vielä jäljellä. Harva tollanen maski yms sopii mun iholle ilman punotusta ja ärtymistä.

Mites teillä? Jutellaan yhessä yms. + onnistuinkin omasta ihosta kertomaan vähän enemmän :D Ja tosiaan teijön ihonhoidosta olis kiva lukee :)