Sayen17.6.2017 14:11
1/12
Arvet pilaavat elämäni

En nyt tiedä, miksi edes avaudun koko asiasta, kun tilanteelle ei voi kuitenkaan mitään tehdä. Mutta ahdistaa vaan liikaa. Arvostan, jos joku jaksaa lukea tän ruikutuksen loppuun.

Eli mulla on siis kasvot ja oikeastaan koko kroppa täynnä lukemattomia arpia: violetteja, punaisia, hypertrofisia, kuoppa-arpia ja kohoarpia (keloideja). Eli lähes kaikkia mahdollisia. 9-vuotiaana mulla oli raju vesirokko ja joskus 12-vuotiaana puolestaan alkoi helvetillinen akne, joka on nykyään lievittynyt, mutta ei todellakaan parantunut. Tulen kärsimään aknesta aina, sillä siihen vaikuttaa myös PCOS. Noi kaikki jättivät muhun todella pahoja arpia, mutta aiheutin kuitenkin itse kaikkein suurimman tuhon repimällä finnejä ja muita näppyjä sen minkä vain ehdin. Ja aiheutan edelleen, sillä mulla on dermatillomania eli pakonomainen tarve repiä ihoa. Tää tyttö tiivistää tuon kompulsion aika hyvin:http://www.dailymail.co.uk/health/article-2636089/I-stop-scratching-face-Student-compulsive-disorder-means-spends-SIX-hours-day-picking-skin-bleeds.html

Nää arvet rajoittaa mun elämää todella paljon. Oon hyvin poikamainen muuten ja haluaisin olla käyttämättä meikkiä, mutta kasvojen arpien vuoksi on pakko. Vaikka meikkivoide ei todellakaan peitä niitä kuoppa-arpia, joita mulla on kymmenittäin kasvoissa. Mua ahdistaa lähteä jonnekin vaan extempore tai yöpyä jossakin muualla kuin kotonani, sillä en tahtoisi muiden näkevän mua ilman meikkivoidetta. Ja tietty tää laskee itsetuntoa aika helvetisti ja en ole viitsinyt liiemmin edes deittailla ketään tyttöjä (oon siis lesbo, vaikkei sillä mtn merkitystä ole). Hyväihoisia tyyppejä on kuitenkin niin paljon, ettei mulla olisi loppujen lopuksi juurikaan mahdollisuuksia. Ja kaiken lisäksi näitä arpia on kovin kiusallista selitellä.

Laserhoitoja yms. oon harkinnut, mutta niihin ei ole todellakaan varaa ja esim. jotkut kuoppa-arvet vaatisivat useita hoitokertoja ja -muotoja. Etenkin viime päivinä tää mun ihon kunto on alkanut häiritä ja masentaa mua suuresti. Onko täällä ketään kohtalotovereita missään määrin ja kuinka paljon arvet teitä häiritsee toisessa ihmisessä?