Ajatonaika24.4.2018 8:21
1/1
Ärtynyt suoli helpotti ruokavaliolla.

Heippa! Ajattelin jakaa oman kokemukseni, jos täs olisi jollekkin kanssakärsivälle apua.

Elikkäs, oireeni alkoivat nuorena. Noin 14v ensimmäiset muistikuvat hirveästä vatsan sekaisuudesta ja turvotuksesta.

Noin 19vuotiaana aloin saamaan sairaanloisia kramppeja ja vatsani oli kuin ilmapallo. Lääkärissä tutkittiin ka pohdittiin, mutta mitään ei löytynyt. Tulehdusarvot nousivat kipujen yhteydessä, mutta siihen ne jäikin. Myös umpilisäkkeen poistoa harkittiin, mutta viimehetken tutkimuksissa kipu oli jo vähentynyt ja leikkaava lääkäri sanoi että ei tämä ole umpilisäke. Hommahan alkoi pänniä kovasti ja vatsakivut ja sekaisin olo olivat arkipäivää.

Kokeilin gluteenitonta, lihatonta, maidotonta, kaikki helpottivat hieman muttei tarpeeksi. Lopetin syömisen allergiaa aiheuttavien ruokien osalta ja aloin syömään vain riisiä, perunaa, kalaa, ja riisiä. Kamalaltahan tuo kuulostaa kun mausteetkin jätti pois, mehuista join ainoastaan omenamehua, josta olin varma että ei sisällä muuta kuin omenaa ja mahdollisesti c vitamiinia. Valitsin tähän Pirkan omena täysmehun.

Kivut hävisivät. Olin kun puulla päähän lyöty kun viikkn jälkeen vatsani olikin normaali. Aloin lisäilemään ruokia, ja mausteita yms. Ja kivut ja sekaisuus palasivat. Yksin kertainen ruokavalio tuntui taas houkuttelevalta.. No lista selvisi pikkuhiljaa, thank God. Ja tässä se olisi.

Karrageeni/käsitelty eucheuma levä/e407

Guargumi

Sitruunahappo/e330

E331,e332,e333
Natriumsitraatti, kaliumsitraatti ja kalsiumsitraatti.

E472c/sitruunahappojen suolat tms, en muista tarkasti.

E440/pektiini

E380/triammoniumsitraatti

E338/ fosforihappo

Eli käytännössä kaikki, missä lukee sitraatti, on pannassa. Ulkomailla ei kovinkaan harvinainen ongelma yliherkistyä näille aineille teollisissa maissa.

Soija.. Myös lesitiininä.

Vehnää ja viljoja voin syödä, mutta laktoositon olen. Vehnästä saan masennusta ja useat masennuksesta kärsivät ystäväni ovat saaneet masennuksen loppumaan lopettamalla vehnän käytön.

Eipä tuo helppo ole nludattaa, muttei mahdotonta. Kannattaa kokeilla kuitenkin.