RauliRusakko21.7.2018 16:57
1/2
APUA, voiko tää olla herpes?

Mun pää hajoaa tän jutun kanssa ja kukaan lääkäreistä ei oo ollut täysin varma siitä, et mikä hitto mua vaivaa. Eli viime lauantaina mun kurkku kipeytyi voimakkaasti ja se kipu vaan paheni päivä päivältä. Nielussa näkyi jtn yksittäisiä valkoisia täpliä ja epäiltiin virusperäistä nielutulehdusta, koska pikatesti näytti negaa.

Noh...hämmentäväksi koko jutun teki se, että jostain syystä kurkkukivun alkamisen aikoihin mun alahuuli (ja osittain myös ylähuuli) muuttui ensin karheaksi ja punaiseksi, turposi kauttaaltaan ja pian nahka kuoriutui kokonaan sieltä täältä. Alahuuli vuoti helposti verta aina syödessä, kasvojen pesemisen jälkeen ja pienestäkin kosketuksesta. Polte ja kirvely oli myös kamala. Monet näistä oireista jatkuu yhä, tosin turvotus on laskenut. Mitään selkeitä herpestyylisiä rakkuloita ei oo ollut missään vaiheessa.

Mun poskien limakalvoilla ja ikenissä on myös paljon jotain valkoisia ja pieniä laikkuja, jotka muistuttavat aftoja. Jos niitä kokeilee pyyhkäistä jollain pumpulipuikolla, niin puikkoon jää keltaista mönjää (wtf?). Kaikki ruoat ja juomat polttelevat suuta ja nielua, ihan pelkkä vesikin.

Mun huulia ja suuta on tutkinut nyt kolme eri lääkäriä, kaksi hammaslääkäriä ja yksi hoitaja, eikä kukaan oo osannut sanoa mitään varmaa. Ainoastaan jtn arvauksia on heitelty: nieluun levinnyt herpes, herpangiina, hiiva, Crohnin taudin oire (en kestä, jos mulla on Crohn ._.). Mulle määrättiin varmuuden vuoksi viiden päivän Acyrax-kuuri, jota en tosin oo uskaltanut aloittaa, kun mtn testejä ei voitu (selkeiden rakkuloiden puuttumisen takia) herpeksen varmistamiseksi tehdä.

Kun kerran lääkäritkään ei oo osanneet tuon enempää sanoa, niin en oota kovin suuria täältä Demistäkään :D Mutta tässä siis kuvasarja mun huulista, viimeisin kuva otettu tänään: https://aijaa.com/KOoEUT