kirpsahdus26.5.2017 9:32
1/5
Akne

En jaksa enää olla tämän huonon ihon kanssa. Syön tällä hetkellä toista antibioottikuuria ja just nyt ennen kesää tää iho päätti mennä huonompaan kuntoon mitä se on ollu pitkään aikaa. Eli antibioottikuureista en taida saada pysyvää apua. Mun iho on ihan rasittunut noista voiteista. Tällä hetkellä käytän Differiniä, ennen Epiduoa. Iho vaan kuoriutuu ja sitä kirvelee. Ja vaikka olen rasvannut tätä ihoa ja käyttänyt aloeverageeliä, niin tuntuu että iho on edelleen tosi kuiva.

Huvittavaa tässä on se, että mun otsan ja nenän kohdalta iho on aivan normaali. Mutta poskissa ja leuassa on tälläkin hetkellä yhteensä 5 tulehtunutta ihonalaista finniä ja muuten sitten posket on täynnä sellaisia pienempiä finnejä jotka eivät lähde pois puristamalla, ja jotka tulhetuu yksitellen. Eli ihonpuhdistuksista ei ole oikein hyötyä, tuntuu että mun iho vaan rasittuu niistä lisää.

Olen kokeillut erilaisia tuotesarjoja, puhdistan ihoni säännöllisesti hellävaraisesti ja syön terveellisesti. Olen miettinyt että voisin kokeilla kasvisruokavalion aloittamista ja katsoa että olisko siitä apua tähän ihoon. Kenelläkään kokemusta?

Ja tiedän että mun akne ei ole todellakaan niin paha mitä se voisi olla, mutta kyllä tämä itsetuntoa alentaa. Välillä tekee mieli jäädä kotiin, koska iho on niin huonossa kunnossa. Olen jopa alkanut itkemään oman ihoni takia. Siitäkin tulee vähän huono fiilis kun tietää, että joillakin on asiat paljon huonommin ja mä itken mun ihoni takia.

Sitten on niitä ihmisiä jotka ei vaan ymmärrä. Yleensä ne on niitä ihmisiä joilla on täydellinen iho ja ne ei ymmärrä sitä, että akne ei ole sinun omien huonojen tapojesi summa, vaan se on jopa pitkälle geeneistä riippuva ihotauti, johon ei naaman huolelliset pesut auta. Mutta tällä hetkellä eniten mua tämän asian suhteen satuttaa mun isä, joka vähättelee tätä mun ongelmaa koko ajan. Jos mulla ois mahdollisuus Roaccutane kuuriin, niin todellakin ottaisin sen sivuvaikutuksista huolimatta. Mutta jo pelkän antibioottikuurin saaminen oli niin vaikeeta. Ymmärrän että se haluaa suojella minua, ja että se on lukenut nettikeskustelujen kauhutarinat läpi, mutta kyseessä on minun iho ja minun omat päätökset.

Kenellä muulla on samoja fiiliksiä tällä hetkellä, voi tulla kertomaan oman tarinansa ja antamaan vertaistukea. Ja sinä joka olet Roaccutane kuurin syönyt, niin millainen oli sun ihon kunto kun sait lääkkeen ja auttoiko se? Mitä kaikkea sun piti sitä ennen kokeilla ennen kuin sait sen? Entäs ne sivuvaikutukset?

kiitos paljon jo nyt.