boomclap28.5.2017 14:36
1/1
Ahdistuneisuus!

Moikka, haluun ihan ensiks vaan sanoa, että tällä keskustelulla ei oo mitään varsinaista tarkoitusta, haluun vaan purkaa mun ajatuksia ja mahdollisesti löytää kohtalontovereita.

Oon siis 16-vuotias tyttö ja kärsin ahdistuneisuudesta. Syksystä asti mul on ollu tosi outoja oireita ihottumasta sydämentykytyksiin ja huimaukseen. Mut on tutkittu moneen kertaan ja otettu ekg ja pään magneettikuva. Lopulta lääkärit oli vaan sitä mieltä et kaikki tää johtuu ahdistuksesta. Se ei sinänsä oo mitenkään ihmeellistä, koska nää viime vuodet mun elämässä on ollu rankkoja on ollu esim. vanhempien ero ja monen läheisen vakava sairastuminen. En oo käyny missään terapiassa koskaan, mit nyt vaikuttaa siltä että tarvisin sitä. En kuitenkaan päässy sairaalan psykiatrisen osaston kautta terapiaan koska en täyttäny niitä kriteerejä. Mulle on varattu aika kesäkuulle tälläsestä nuorten matalan kynnyksen paikasta.

Nyt taas sitten on koko viimeviikon ollu järkyttävän ahdistunut olo. Maanantaina sain migreenikohtauksen tai niin ainakin oletan. Yhtäkkiä tunnilla alko välillä sattua päähän. Sitten huomaan että on tosi epätodellinen olo ja en pysty tarttuu tavaroihin. Koitan sanoo mun kavereille jotain mutta puhe on ihan sekavaa enkä muista mitään sanoja. Juoksin sitte terkkarille joka rauhotteli mua. Myös käsi puutu kokonaan. Vähän tän jälkeen alko myös jyskyttävä pääkipua joka jatku minta päivää. Koko viikon mulla on ollu myös näköhäiriöitä ja en oo jotenki pystyny lukemaan. Mua on myös huimannu koko viikon siitä maanantaista lähtien. Oon itkeny tosi paljon ja kaikkia maailman oireita on taas ilmestynyt. Nyt viikonloppuna mulla puutu vasen käsi ja heti tuli mieleen että nyt on sydänkohtaus kyseessä. Lisäks mua pisti rinnasta ja tuntu painetta. Viime yönä en pystyny nukkumaan, olin ihan varma että kuolen yöllä sydänkohtaukseen. Sama olo jatkunu myös tänään. On huimannut, sydän tykyttäny ja muljahdellut ja muita "sydänoireita". Nyt iltaa kohden oon vähän rauhottunu mutta silti tuntuu pahalta. Pelottaa tosi paljon enkä vaan pääse sitä yli. Vähän väliä itkettää ja alkaa sydän taas pamppamaan. Koko ajan tuntuu että rintaa puristaa ja käsi puutuu. Tiedän että se on ihan ihmeellistä että muka perusterveellä 16-vuotiaalla jolla ei koskaan oo mitään sydänvikoja todettu, tulis sydänkohtaus. En vaan pääse siitä yli.

Tiedän, että tää on ahdistusta mitä oon kokenut nyt syksystä asti. Oon tosi herkkä ja ajattelen usein liikaa. Tällä hetkellä oon vaan niin pohjalla, tuntuu etten jaksa tehä mitään ja nää oireet hallitsee mun elämää :( Eilen tuntu ihan siltä että sekoon, oli niin ahdistunu olo. Tuntuu et kaikki kaatuu niskaan enkä pääse vaan ylös. Nää oireet on niin voimakkait ja aitoja et en pysty vaan uskomaan että ne johtuu vaan ahdistuksesta. Pahinta on se, että pelkään kuolemaa. Koko ajan ajattelen sitä että jos nyt saan sydänkohtauksen niin onko joku lähellä auttamassa ja selviinkö siitä. Sen takia en uskalla ees olla yksin sillon kun ahdistaa.

Toivottavasti joku jakso lukee tän mun vuodatuksen. Tein tän lähinnä sen takia että saan purettua mun ajatuksia. Ehkä
jollain siellä on samanlaisia ongelmia :)