TIIKERIKAKKU8.5.2017 11:04
1/50
19v ja raskaana - APUA, TUKEA?

Sain eilen tietää olevani raskaana, testissä näky samantien kaksi niin selkeetä ja tummaa viivaa ettei voi erehtyä mikä tulos tuli. Tänään tein toisen, ja edelleen vahvat viivat.

Menin ihan hirveeseen paniikkiin ja itkin vaan ihan hysteerisesti, ensimmäiset ajatukset oli et äkkiä pois tää mun sisältä, en halua. Mut siitä ku rauhotuin ja mieli kirkastu niin ei se vauvan pitäminen niin pahalta idealta enää kuulostanukkaa. Nyt en tiiä mitä haluan ja mitä mun pitäs tehdä. Äitille ja poikaystävälle oon kertonu, molemmat vaan vastas että ''tee mikä itestäs tuntuu parhaalta. Mitä tahansa päätätkään ni oon sun tukena''. Ois nyt ees suoraan sanonu mitä haluaa ni ehkä mun päätös olis helpompi :D Toisaalta oon myös miettiny, että jos mä oikeasti haluaisin pitää tän lapsen ni ei mun tarvis miettii tätä, että keskeytänkö vai jatkanko.

Opiskelen, olen töissä ja poikaystävä lähtee inttiin heinäkuussa. Mua huolettaa koska oon vasta ekaa vuotta opiskelemassa ja olis vielä mahollisesti kaks vuotta jäljellä. Toki pystyn jatkamaan siitä mihin jäin, mutta suurta ahdistusta tuottaa se että mulla ei ole peruskoulun jälkeen minkäänlaista koulutusta, olen siis ammattikoulussa. (olin 2 vuotta lukiossa mut keskeytin - ihan perustelluista ja hyvistä syistä mm. oppimisvaikeudet jotka hankaloitti kurssien läpi pääsemistä joita en jaksa tässä sen tarkemmin selittää) mutta lukiopohjan takia mun valmistuminen on huomattavasti nopeampaa kuin muilla.

Laskettuaika olisi suunnilleen joulukuun alussa, eli tällä hetkellä viikkoja OMIEN LASKELMIEN MUKAAN (laskin viime menkoista) 9+2. Eli aika kiire tulee miettiä miten jatketaan. Oon ihan hukassa, mä en oikeesti tiiä mitä mun pitäis tehdä. Pystytään kyllä tarjoamaan paljon rakkautta ja tasapainoinen elämä, parisuhde on vakaalla pohjalla vaikkakin ollaan vasta vuosi oltu yhdessä. Sen takia abortti tuntuis tosi tyhmältä, koska ei meillä oo mitään sellasta estettä siihen etteikö pienokaista voisi tuoda tähän maailmaan, aina olen halunnut olla nuori äiti. Mutta niinkuin mainitsin, mun elämäntilanne (juurikin tuo opiskelu) ahdistaa. Tuntuu että jään jälkeen omasta ikäryhmästä mitä kyllä nyt oon jo jäänytkin.

Huolettaa myös se, että oon juonut alkoholia, polttanut tupakkaa ja ottanut e-pillereitä eiliseen asti. Raskautuminen on siis tullut pillereistä huolimatta, voiko se olla vahingoittunut jotenkin? Aikaa olen varannut ultraan että selviää todellinen tilanne, kuinka pitkällä ollaan, kuitenkin viikkoja on max. 10 koska viime menkat olleet maaliskuussa.

Onko samassa tilanteessa olevia? Mitä helvettiä mä teen? Kaduttaako abortti myöhemmin?