Poistunut demittäjä6.10.2019 20:25
1/7
itsetunto-ongelmat ja itseviha

rääh avautumista edessä anteexi

olen siis aina vihannut ulkonäköäni (huono itsetunto todettiin 5-vuotiaana lapsipsykologin toimesta). asiaa ei helpottanut kiusaaminen koulussa sekä netissä, myöskin perheeni kommentoi vartaloani ja ulkonäköäni aika rumasti.

voin 100% rehellisesti sanoa, että vihaan jokaista asiaa ulkonäössäni. suurin vihan kohteeni on aina kuitenkin ollut nenäni, se on ihan helvetin ruman muotoinen ja se saa minut muistuttamaan isääni (joka oli siis väkivaltainen minua kohtaan lapsena, en todellakaan haluaisi näyttää häneltä). joka kerta kun katson peiliin, alan itkeä. vihaan sitä yli kaiken, tekisin mitä vain jotta saisin siitä 'kauniimman'.

tämä itseviha on ollut jo pari vuotta siinä pisteessä, että en poistu kotoani ulkonäköni vuoksi (toki on muitakin mt-ongelmia mutta yksi suurin syy on ulkonäkö). olen yrittänyt hokea itselleni, että sillä ei ole mitään väliä ja että ei se ole niin kamala kuin voisi olla, mutta se ei auta yhtään.

olen aivan vakavissani harkinnut että leikkelisin naamaani itse. tämä ei tietenkään ole mitenkään järkevää, mutta ei ole sekään järkevää että haluan vaan piiloutua maailmalta tämän takia. minulla on pakkoajatuksia siitä, että teen itsestäni ns. kauniimman.

onko mitään keinoa, millä voisin päästä tästä yli? olen 17, enkä halua edes poistua kotoa sen takia että olen aivan saakelin ruma.

tämä todnäk kuulostaa joillekkin aivan helvetin pinnalliselta, mutta mielenterveysongelmille ei vain voi mitään.