Haverling14.1.2020 17:32
1/27
Introvertit tämä usein sivuutettu ryhmä

Mun mielestä koulutuksen ja yhteiskunnan kulttuuria pitäisi muuttaa. Miltä osalta sitten? Kanssakäymisen suhteen.

Ihmisiä on introverttejä, ekstroverttejä ja sitten ambiverttejä. Mikä on siis vialla? Yhteiskunta on rakennettu ekstroverttejen maailmaksi. Koulussakin vaaditaan todella usein ryhmäkeskusteluja, ryhmätöitä, parikeskusteluja ihan joka aineessa. Jopa matematiikassa, jossa luulisi näiden olevan prosentissa 0. Mutta ei.

Introvertit tarvitsevat hiljaisuutta ja eristyneisyyttä. Introvertit keskittyvät paremmin yksin ollessa ja saadessaan olla rauhassa introvertit ovat luovimmillaan. Miksi siis introverttejen työkykykä latistetaan taipumalla näihin yhteiskunnan normeihin sosiaalisista ja puheliaista ihmisista? Miksi jokaiselle ei voi antaa mahdollisuutta työskennellä tavalla, jolla he oppivat ja saavat enemmän aikaan?

Ne jotka sanovat, että introvertit eivät kykene johtamaan niin ei. Tämä on täysin väärä väittämä. Introvertit eivät PYRI johtamaan sen takia, että he haluaisivat hallita ihmisiä vaan ihan omasta halustaan ja kiinnostuksestan asiaan. Usein introvertit ovat jopa parempia johtamaan, koska he harkitsevat tarkemmin asioita, näin virheitä ei synny yhtä paljoa. Tähän väliin vielä sanon. Pidän ekstrovertti ihmisistä. He pyörittävät hyvin keskusteluja ja ovat muutenkin arjen keventäjiä, mutta älkää nyt kuitenkaan ruvetko vähättelemään introverttejä, jotka usein pitävät ideat itsellään eivätkä tee välttämättä itsestään suurta keulatähteä.

Historiastakin on tämä huomattavissa. Tunnettuja introverttejä ovat esimerkiksi: Abraham Lincoln, Rosa Parks, Mark Zuckerberg, Albert Einstein, Bill Gates, Isaac Newton, Eleanor Roosevelt, JK Rowling ja monia muita. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mahtavat ideat ja innovaatiot tarvitsevat eristäytyneisyyttä tullakseen keksityksi. Tätä varten introvertit ovat. Me keksimme asioita, kun sinä saatat olla liian innokkaana samaan aikaan toisaalla kerskailemassa saavutuksillasi. Me hankimme saavutuksemme ja esitämme ne järkevästi ja jämäkästi, koska tiedämme olevamme usein oikeassa.


// Teksti kirjoitettu hiukan provosoivaan sävyyn, silti oikeaa ajatusta kantaen. Älkää siis ottako tekstistä nokkiinne. Tarkoitus oli lähinnä puskea esiin reaktioita. //