Sängynpääty24.5.2020 19:10
1/15
IB linja?

Moi!
Täällä kirjoittaa ib lukiosta haaveileva kasiluokkalainen. Eniten mua kiinnostaisi tuo rellun IB linja. Olisiko sieltä jollain kokemuksia? Minkälaiset opettajat? Onko hyvä yhteishenki?

Toinen juttu mikä kiinnostaa, on että voiko ib linjalla opiskeleva käydä myös kansallisen puolen kirjoituksissa. Muuten hakisin ib:lle ilman epäröintiä mutta hyvien numeroiden saamisen haastavuus arveluttaa. Haaveilen lääkiksestä ja olen ymmärtänyt että esim. Englannista 7 saaminen on mahdotonta jos ei ole natiivi puhuja. Tiedän, että kansallisella puolella mulla olisi hyvät mahdollisuudet enkusta kirjoittaa L, joten harmittaa jos se jää ib:n takia multa sivusuun.

Olen myös ymmärtänyt, että ainevalinnoissa voidaan tehdä poikkeuksia niin, että aineet olisivat juuri esim. Lääkikseen tähtääville paremmat. Käytännössä siis ottaisin humanistisen aineen tilalle yhden luonnontiedeaineen ja valinnaiseksi luonnontiedeaineen. Silloin voisi lukea kaikkia kemiaa, fysiikkaa ja bilsaa. Pitääkö tämä paikkansa vai voiko olla koulukohtaista?

Ja ainiin, jos päädyn hakemaan ib:lle ja pääsen sisälle, täytyisi muuttaa yksin asumaan uudelle paikkakunnalle. Onko 15-vuotiaan mahdollisuus saada jotain tukia kelalta muuta kuin lapsilisää. Käyn kesällä töissä ja minulla on säästöjä joten omaa rahaa löytyy jonkin verran, mutta ei kuitenkaan riittävästi yksin asumiseen. Opintolainaakaan en haluaisi vielä tässä vaiheessa elämää ottaa. Vanhemmiltani varmasti jotain taloudellista apua saan, mutta en kehtaisi olla koko ajan kinumassa lisää rahaa kun en edes kerran asu heidän kattonsa alla.

Tulipas tästä pitkä! Kiitos jo valmiiksi kaikille vastauksista!!❤️