solsikke18.10.2019 18:05
1/15
Huonoja kokemuksia steinerkouluista?

Vanhempani siirsivät minut steinerkouluun kun olin kolmannella luokalla, koska minua koulukiusattiin peruskoulussa ja steinerit on hehkuttanut sitä, kuinka he torjuvat kaikenlaiset kiusaamiset.

Kiusaaminen alkoi melkein heti kun saavuin kyseiseen kouluun ja sitä on jatkunut nyt 7-vuotta. En pystynyt vaihtamaan koulua, koska minut "aivopestiin" opettajien toimesta ajattelemaan että peruskoulut eivät ole minua varten, koska olen tyhmä. Olin oppinut lukemaan jo ennen steinerkoulua, mutta jotkin luokkalaiseni, jotka ovat olleet steinerissä enimmäisestä luokasta lähtien oppivat lukemaan vasta 5-luokalla. Opetus oli huonolaatuista, suurin osa opettajista ei edes ymärtänyt omaa ainettaan. En koskaan oppinut matematiikkaa, kieliä tai muutakaan tärkeää, paitsi taikauskoisia runoja joita tyrkytettiin joka tuutista. Minua haukuttiin autistiseksi ja tyhmäksi opettajien toimesta koska minulla oli lukihäiriö. Tukiopetusta tai edes apua opettajalta en ole koskaan saanut.

Steinerkoulu pilasi elämäni. Kiusaaminen paheni niin paljon, että lopetin ihmisille puhumisen. Sain seurauksesti paniikkihäiriöitä ja stressiongelmia joita en ole vieläkään saanut kontrolliin. En pystynyt melkein käymään rippikouluakaan, koska siellä oli samanikäisiä ihmisiä. Muut oppilaat haukkuivat ja käyttivät väkivaltaa minua kohtaan vuosia, eikä kukaan koulun henkilökunnasta uskonut. "Eihän meidän koulussa"- Kiusaaminen pahentui ja en pystynyt edes aina tulla kouluun. Vanhempani saivat tästä syystä lukuisia lapsensuojeluilmoituksia koulusta opettajien toimesta, koska luulivat, että stressini johtuu perheestäni, kun eihän steinerissä kiusata. Suurin osa muista oppilaista olivat myös huonosti kasvatettuja, käyttivät alkoholia ja tupakkaa jo 6-luokasta lähtien. Yksi heistä myös huostaanotettiin, koska hän myi huumeita koulussa. Hirveä meteli kaikkialla, tuskin kukaan pystyi keskittymään tunneilla. Ruoka oli yleensä kasvisruokaa, ja ei mitään hyvää sellaista. Alaluokilla opettajat ruokkivat rajusti, jos et halunnut syödä. Et päässyt pois ennen kuin olit syönyt kaiken.

Olen nyt lukion toisella luokalla ja asun yksin ulkomailla. Minulla on ihana elämä täällä, mutta kaikki nuo traumat steinerkoulusta ja koulukiusaamisesta haittaavat silti elämääni. Olen myös "jälkeenjäänyt" lukiossa, koska steinerkoulusta en saanut riittävästi tai oikeastaan en saanut mitään kokemuksia. Minulle on jouduttu tekemään omia tunteja ja erityistukea, koska en ole samaa tasoa kuin minua PARI VUOTTA nuoremmat. Lopetin siis suomalaisen steinerkoulun viime vuonna.

Onko teillä muilla samanlaisia kokemuksia steinerkoulusta?