foxinabox19.5.2020 14:19
1/16
Epäilen tutullani syömishäiriötä

Hei.

Tää on tosi vaikee aihe, enkä oikeen tiedä mitä mun pitäisi tehdä. Epäilen mun rinnakkaisluokkalaisella syömishäiriötä. Kutsun häntä vaikka Elinaksi (nimi muutettu). En tunne Elinaa kovin hyvin, mutta meillä on joitakin samoja tunteja. Elina on usein hiljainen, yksinäinen sekä tosi hoikka ja väsyneen oloinen, tosi hoikka. Melkein luuranko :( Se ei syö koskaan kuoluruokailussa, vaan ottaa aina kotoa salaatit mukaan. En tiedä. Mä vaan oon tosi huolissani Elinasta ja tekee pahaa katsoa kun toinen kuihtuu silmien edessä.

Mitä mun pitäisi tehdä? Mä todella haluaisin kertoa Elinalle että siitä välitetään, se ei ole yksin ja haluaisin olla sen tukena, mutta musta tuntuu että se olisi outoa koska me tunnetaan toisemme vaan nimeltä, enkä usko että uskaltaisin. Kertominen terkkarille tai luokanvalvojalle olisi ehkä luontevinta. Vai huolehdinko mä vaan liikaa muiden asioista? Mä en halua että mitään peruuttamatonta tapahtuu.

Jos sulla on ollut syömishäiriö, miten olisit toivonut muiden toimineen? Miten voi saada ihmisen vakuuttumaan siitä että on rakastettu ja täydellinen sellaisenaan? Kaikki merkit viittaa syömishäiriöön mutta ylireagoinko mä kuitenkin? Mä vihaan itseäni koska pelkään että teen jotain väärin, sillä syömishäiriötä sairastavat muuttaa tosi helposti kaiken taas "kannustukseksi" laihduttaa enkä osaa tehdä päätöksiä. Menetän tästä yöunet.