Helpmehhh15.5.2019 17:45
1/10
Eläny puol vuotta ilman vettä

Elikkä alan olla aika toivoton tilanteen suhteen ja mietin voiko tää olla enää edes oikein.
Muutin äitini kanssa noin 7kk sitten uuten omakotitaloon vuokralle. Talon omistajat on äitini kaverit ja siksi tarjosivat taloa vuokralle kun muuta ei ollut. Talossa oli tosi huono paine suihkussa ja hanoissa ko alussa, mutta siihen pystyi tottua. Pikku suihkuttelu ei ollut vielä ongelma.
Talvella kovien pakkasten aikaan putkiin tuli lisää ongelmia ja vesi loppu kokonaan. Elettiin noin 3vk ilman vettä kunnes sitä alkoi tulla VIELÄ huonommalla paineella. Kirjaimellisesti pikku lirutiksessa piti yrittää käydä suihkussa yms.
Vesi taas loppui kokonaan muutamaksi viikoksi. Monesti valitettiin ja pyydettiin korjaamista mutta "ei haluta tuhlata rahaa putkimiehiin".
Vesi saatiin takaisin hetkeksi sillä ehdolla, että esim kesken suihkun pitää käydä 3krt juoksemassa keittiössä pumppu päälle. Veden tulo taas loppui noin kuukaudeksi.
Vettä alkoi tulla, mutta paine oli niin pieni ettei esim suihku pysynyt päällä, pyykkiä voi pestä tai pönttöä vetää. Vesi loppui taas noin pariksi kuukaudeksi. Omistajat eivät suostu korjata putkia ja ei ole mahdollisuutta muuttaa kun niin pienessä kylässä ei ole asuntoja.

Ollaan asuttu nyt yli 2kk TÄYSIN ilman vettä. Vessaa ei voi vetää tai käsiä pestä paskalla käymisen jälkeen. Ruokaa ei voi tehdä, pyykkiä ei voi pestä. Haemme kavereilta astioissa vettä jotta pärjäisi edes vähän ja suihkussa ystävillä niin usein kuin pystyy, mutta liian harvoin.
Muutan ite kesän jälkeen opiskelemaan, mutta huolestuttaa äidin tilanne. Voiko asialle tehdä mitään? Sehän sanotaan ettei vioista voi valittaa jos ne on ollut jo sillon kun vuokrasit talon, mutta nämä viat eivät olleet.
Huom silloin kun myös vettä tulee, se on oranssia ja oletetaan, että juomakelvotonta :) kehtasivat myös meitä syyttää, että meidän syymme on että vettä ei tule. Ilman selitystä tietenkin... voitte myös kuvitella minkälaista menkkojen aikana on kun et pääse suihkuun.