Bruh883319.2.2020 15:23
1/7
Avaanko takkuni?

Mulla on siis tosi ristiriitainen tilanne ja tästä hieman hävettää puhua mm. takkuihin liittyvien stereotypioiden takia mutta päätän nyt silti tehdä näin. Kiitän jo etukäteen jos jaksatte lukea ja yrittää auttaa.


Vähän taustatietoa:

Tein siis muutama viikko yli vuosi sitten itselleni niskaan takut. Puolet hiuksista siis on edelleen auki.

Jos takut tekee oikein suorille hiuksille, ne on mahdollista alhaalta ylös avata ilman että itse hius kovin pahasti vaurioituu.

Mä kuitenkin tein ne liian kärsimättömästi ja aivan väärin, virkkuukoukun sijasta käytin huovutusneulaa. Tiedostan nyt itsekin miten tyhmä päätös tuo oli mutta enää sille ei voi mitään. Tässä reilun vuoden aikana oon nyt kai kolmesti lähes kaikki avannut ja uudelleentehnyt, ostanut jopa pidennyksiä sekaan kun onnistuin tuhoamaan mun omat hiukset niin pahasti että ne on nykyään ehkä 10-15cm pitkät jos avaisin.

Sen takia että ne tehtiin niin huonosti, joudun usein tiivistämään niitä lisää ja koska mun hiukset on hennot pelkään että ne rikkoutuu kokoajan lisää. Jos olisi oikein tehty, tätäkään ei tarvitsisi tehdä muuten kuin juuresta hellästi hiusten kasvaessa.

Myös sen huonon luomistekniikan takia suht vaikea kuivata ja jos takkuja ei kuivaa hyvin niiden sisällä voi alkaa kasvaa hometta vaikkakin se on hyvin harvinaista. (Kosteuden takia jos se jää takkujen sisälle muhimaan)

Mun päänahka on herkkä ja hiukset hennot. Toisaalta haluaisin avata kaikki ja antaa niiden eheytyä takaisin terveiksi, toisaalta en koska mun niskahiukset on niin huonossa kunnossa että näyttäisin puolkaljulle. Kun on vielä lakkiaisetkin tulossa niin vähän hirvittää se hiusten ohuus sitten jos avaan 🥴 takut myös tuntuu ja näyttää omasta mielestä kivalle, on vaan alkanut tuntua että noita negatiivisia puolia on enemmän mutta on vaikea saada itsensä luopumaan noista kun kuitenkin tuntuu ns omilta. Voinhan aina esim avata ne, kasvattaa ja myöhemmin tehdä halutessani oikealla tavalla vahingoittamatta omaa hiusta samalla tavalla kun nyt tuli tehtyä. Mutta sitten kuitenkin se puolikaljuus ja päätöksen katumisen mahdollisuus hirvittää.

Mitä mun pitäis tehdä? Tiiän että päätös on loppupeileissä mun oma mutta kaipaisin vähän (mieluiten puolueettomia) mielipiteitä.

Vielä lisäyksenä se että periaatteessa näistä luopuminen vois olla ns vanhoista asioista luopimista kun yritän muutenkin muuttua paremmaksi ihmiseksi. Silti tuntuu vaikealta päättää xc