CrazyStrawberry9.11.2019 18:35
1/5
Allergiaa vai mitä?

Olen tullut vanhemmilleni käymään, taloon jossa olen asunut aina. Heillä on koiria, mutta niitä on ollut myös aina sinä aikana kun olen tuolla asunut. Talo on vanha 2 kerroksinen rintamamiestalo, jota on remontoitu 8 vuotta sitten.

Vietin ekat 6h alakerrassa koirien kanssa ilman oireen oiretta, jonka jälkeen siirryin yläkertaan omaan huoneeseeni. Parin tunnin jälkeen tästä mulla alkoi hirveä hengenahdistus, joka ei ole ottaa helpottaakseen. Nyt lähdin erilliseen saunarakennukseen, joka on tänä vuonna remontoitu. Hengitys on helpottunut, mutta hengenahdistus ei ole täysin poistunut.

Mulla on muutaman kerran aiemminkin ennen nukkumaanmenoa ollut täällä lievää hengenahdistusta ja nuhaa, mutta ne ovat helpottaneet nopeasti, tästä kerrasta poiketen.

Ensimmäisenä mieleeni tuli koira-allergia, sillä omassa kodissani ei koiraa ole ja oireet tulivat täällä. Aloin kuitenkin miettiä, kun hengenahdistus alkoi vasta siirtyessäni yläkertaan, alakerrassa ollessani olin siis täysin oireeton. Koirat eivät siis yläkerrassa aikaa vietä ollenkaan.

Mietin kuitenkin, voiko kyse olla koira-allergiasta vaiko kenties ennemminkin sisäilmasta johtuvaa? Onko kellään ollut vastaavaa ja selvinnyt mistä johtui?