SteveCrawford25.6.2017 9:01
1/5
Turkki luopuu evoluution opetuksesta

Täällä Keuruulla hengellinen Juhannuskonferenssi 21 – 25.6 on sujunut hyvin, vaikka keli ei ole ollut erityisen kesäinen, on se kuitenkin ollut kohtuullinen. Väkeä täällä on varmaan liioittelematta liki 30 000 ja jokainen voi itse nähdä kuinka iso Jumalan kansa Suomessa on.

En ole nähnyt ainuttakaan juopunutta koko konferenssin aikana, mikä on eriskummallinen piirre suomalaisessa juhannusjuhlassa. Kansa on karkeloinut ja ylistänyt Herraa ja Jumala voi varmasti olla tyytyväinen näkemäänsä.

Täällä on saarnattu suomeksi sekä englanniksi, musiikkia on ollut gospelista perinteisiin virsiin. Erityisesti minua on sykähdyttänyt, että täällä on näin paljon muiden vapaakristillisten yhteisöjen jäseniä, kuten adventisteja, baptisteja, vapaakirkkolaisia yms. Helluntailaisia täällä kuitenkin on suurin osa.

Nyt sunnuntaina täällä sataa vettä ja on sopiva aika istua tietokoneella. Uutisissa oli, että Turkki luopuu evoluution opetuksesta maan lukioissa ja että puolet kansasta uskoo Jumalan yliluonnolliseen luomiseen. Oli jotain iloakin vesisateen piiskatessa telttoja.

Olen jutellut monien kanssa täällä ja suurin osa on sitä mieltä, että Suomi ja länsimaat ovat maallistuneet liiaksi. Pimeän keskiajan vallitessa Euroopassa, arabimaat pitivät sivistystä yllä ja vasta renessanssin koettaessa Euroopassa 1300-luvulta alkaen, alkoi tapahtua kehitystä, kun arabiankielisiä tekstejä alettiin kääntää latinaksi.

Länsimaat ovat jälleen vajoamassa pimeään keskiaikaan. Elämä on lahja Jumalalta ja henki palaa kuolemassa antajansa yhteyteen. Kaikki eivät kuitenkaan ole kelvollisia Herran kirkkauden edessä ja seurauksena on ikuinen ero Jumalasta. Evoluution maailmankuva sumentaa tämän oman elämän merkityksen tärkeyttä.

Ihminen osaa arvioida toisen elämää näkemänsä ja kokemansa perusteella. Ainoastaan Herra osaa arvioida itse kunkin sisäpuolisen elämän. Sade alkaa loppua ja jotkut ohikulkevat puhuvat oikeasta kasteesta. Oikea kaste tuli juuri taivaalta vetenä tähän konferenssiin.

Tällaisia tunnelmia täältä Keuruulta ja nyt alan lopetella. Hyvää Juhannusta kaikille!