Royyyy22.4.2017 11:50
1/26
Royyyy - kysy mitä vain (2)

Täytyisi varmaan tehdä erikseen keskustelu myös ympäristöasioista, kun kerran niistä syntyi keskustelua tässä :D

"Mikä saa sinut ajattelemaan, että keinotekoisesti tehdyt asiat, jotka eivät kuulu luontoon tai sieltä poistu välttämättä satojen vuosienkaan sisällä, olisivat luonnollisia ja kuuluisivat sinne? Onko edelleenkään luonnollista, että syömme esim kaloja, jotka ovat syöneet muovia, ja että meidän, ja monen muun lajin _hormonitoiminta_ häiriintyy siitä muovista ja kemikaalikimarasta? Kaksineuvoiset kalat luonnollisia?
Minusta kyllä, päivittäinen elämäntyylimme on epäluonnollista. Suomalaisten elämäntavoilla kun tarvittaisiin 3 maapalloa yhden sijasta. Ja se on selvä tosiasia, että ihminen on liiaksi vierautunut luonnosta, harvapa kaupungistunut nykyään edes käy missään metsässäkään. Ja ei, luonto ei ole pelkästään hyväkään, en minä sillä. Totta kai siellä on myös brutaaliutta, mutta ei luonto kyllä kestäkään kaikkea mitä ihminen tekee sille nyt. Mielestäni ihmiskunnan pitäisi pyrkiä degrowthiin.
Voit itse googlettaa tähän liittyviä tutkimuksia ja aiheita. Saat toki olla sitä mieltä mitä olet, en minä sillä. Mutta jos onnistut löytämään jonkun riippumattoman, ei-valheellisen tutkimuksen, joka puoltaisi sinun näkemystäsi aiheesta, luen mielelläni.

(Ja joo, tuo video nyt sattui olemaan ytimekäs ja alku oli ainostaan mielestäni tärkein. Loppu menikin vähän överiksi)"

Nämä "keinotekoiset" asiat ovat aivan yhtä luonnollisia kuin puusta tehty pöytäkin tai timantti, mikä on syntynyt luonnon omien vaikutusten alaisena.
Voinko päätellä viestisi perusteella, että keinotekoisuus->ihmisen tekemä->epäluonnollisuus->ihminen ei ole luonnollinen?
Mielestäni kylläkin ihminen on täysin luonnollinen ja tätä kautta myöskin kaikki ihmisten tekeleet.
Luonnossa on valtavasti muitakin asioita, mitkä ovat säilyneet kulumatta satoja tai tuhansia vuosia ja sitäkin pidempiä aikoja.
Miksi ihmisen tekemä keinotekoinen asia ei kuuluisi sinne? Mitä eroa on ihmisen (puusta) tekemällä puupöydällä tai luonnollisista aineista tehdyllä muovilla?

Näen asian niin, että mitä kauempana jokin ihmisen tekemä asia on meidän näkemästämme tutusta ja turvallisesta luonnosta, sitä enemmän sitä pelätään ja pidetään epäluonnollisena.
Näin ei kuitenkaan mielestäni ole.
Kaikki, mitä meidän toimestamme tapahtuu, kuuluu ihan yhtälailla luonnon toimintaan ja maapallon luonnolliseen kehitykseen.
Ikäviä asioita tapahtuu myös ihan luonnollisten prosessien seurauksena, ei missään nimessä voida sanoa että ihmisen teot olisivat pelkästään huonoja tai toisaalta että niiden pitäisi olla pelkästään hyviä.
Kehityksen tarkoitus näyttäisi kulkevan alkukantaisesta luonnosta vieraantuvaan suuntaan. Mielestäni se on luonnollista, ja olisi kehityksen kannalta typerää jumiutua siihen alkukantaiseen vaiheeseen vain siksi, että se tuntuu turvalliselta ja luonnolliselta.
Ihmisen on ihan evoluution kannalta ilmeisimmin tarkoitus kehittyä ja muuttua ja näin ollen myös vieraantua alkukantaisesta luonnosta.
En näe siinä mitään väärää.