intetsägande13.6.2013 18:50
1/53
Nettikirpparimyyjät oikeasti, muutama ihan perusjuttu voisi vauhdittaa kaupankäyntiä :---D

1) Jos myyt jotain, mikä on oikeasti ihan vaan vanhaa, ei retroa, antiikkia, klassikko tai muutakaan arvokkaampaa, et voi kuvitella saavasi siitä saman verran rahaa kuin se aikoinaan kaupasta ostettaessa maksoi. Pelkkä vanhuus ei ole mikään syy pyytää jostain massatuotantovitriinikaapista viittäsataa euroa.

2) Uutena ostettaessa kallis tuote ei ole jälleenmyytäessä kallis, jos se on aivan paskassa kunnossa. Huippuhyviä diilejä mm. Marimekko-kirppiksellä, kelpaisiko vaikkapa venynyt ja vanunut, nukkainen, tahrainen ja värjääntynyt raitapaita, yhä myynnissä olevalla kuosilla tietysti, huippuedulliseen hintaan 25 euroa + postikulut?

3) Kukaan ei (toivottavasti!) ole niin tyhmä, että maksaisi yhdestäkään yhä myynnissä olevasta tuotteesta ENEMPÄÄ kuin mitä se kaupassa tällä hetkellä maksaa. Joo, tiedetään, postikulut jäävät myyjän maksettaviksi, muttei se siltikään ole mikään syy pyytää 11,40 euroa paidasta, joka maksaa H&M:llä tällä hetkellä 9,90.

4) Ja muutenkin, käytetyt perusvaatteet ovat käytettyjä perusvaatteita eivätkä mitään kultaa ja mirhamia, joista kannattaisi pyytää ihan helvetisti rahaa. Onlyn tahrainen farkkuhame 15 euroa? H&M:n trikoopaita 8? Ginan bilemekko 24?

5) Myyntiä voisi ehkä edistää sekin, ettei niitä esittelykuvia otettaisi mummin pimeässä perunakellarissa isoisän vanhalla kännykkäkameralla vuodelta -89. Itse en myöskään kehtaisi kuvata myytäviä juttuja jollain paskaisella sohvalla, missä on kuvasta päätellen kissanpissan lisäksi menkkaverta, punaviiniä, räkää ja kaljaa. Ei tarvitse olla ammattikuvaaja, mutta kuvasta tulee miellyttävämmän näköinen ja ennen kaikkea paremmin mahdolliset virheet paljastava, jos sen ottaa luonnonvalossa ja yksinkertaista taustaa vasten, mieluiten tietysti silitettynä ja muutenkin siistinä.

6) Myyjän ei tietenkään ole pakko suostua ostajien tekemiin tarjouksiin. Se ei kuitenkaan anna mitenkään erityisen mairittelevaa kuvaa, että samaa tuotetta upitellaan viikkotolkulla, eikä suostuta jonkun pyytämään 10 % hinnanalennukseen.

7) Itsenne vuoksi, ottakaa vähän selvää siitä, missä hinnoissa myymänne tuote yleensä nettikirpputoreilla liikkuu. Vähän surettaa sellaisten ihmisten puolesta, jotka myyvät jotain Stocka-muumimukia vitosella, kun siitä voisi saada helposti kaksikymmenkertaisen hinnan :(