B_Boss6.7.2017 12:44
1/42
Näin törkeästi viranomaiset kohtelevat suomalaisia

Kyse on köyhästä Laurasta, jota kohtaan ihmiset ovat olleet raivoissaan hänen tulojensa takia ja koska hän valittaa köyhyydestään.

"Ilta-Sanomien lukijat ovat käyneet vilkasta keskustelua köyhyydestä ja erityisesti Helsingin Sanomien haastatteleman Lauran (nimi muutettu) tilanteesta. Laura kertoi saaneensa keskusteluryhmässä ankaraa arvostelua kerrottuaan talousahdingostaan. Laura saa tilille kuukaudessa 1 430 euroa.

Helsingin Sanomat kertoi Lauran perheen köyhyysrajan kulkevan 2 975 eurossa. Sellaisessa perheessä on neljä henkeä, ja kaikki ovat täyttäneet 14 vuotta. Laurankin perhe sai lisätuloja muun muassa lapseneläkkeestä, jonka 16-vuotias sai omaan käyttöönsä."

Ensinnäkin huomiota herättävää on, että tuo summa 1430e on TODELLA vähän rahaa. Miettikää, että tuo raha jää tilille ulosoton jälkeen. Siitä pitää sitten maksaa kaikki laskut: vuokrat ym. Eli todellakaan käteen ei jää tuon verran. Suurinta osaa sosiaalituista ei voi ulosmitata, mutta en tiedä sitten onko kyseisellä ihmisellä mitään muita tukia vai ainoastaan palkkatuloja.

Ulosottoon ei siis missään nimessä kannata joutua jos on lapsia. Yksinasuvalla suojaraja ulosotossa on vähän yli 1100e. Tuolla rahalla pystyy varmasti elämään jos asuu vaikka vuokralla halvassa yksiössä. Mutta heti jos lapsia on enemmän, pitää olla myös isompi asunto ja kaikkeen menee rahaa paljon enemmän. Silti rahaa on vain vähän enemmän käytössä.

Eniten ärsyttää vielä ihmisten idioottimaiset kommentit. Että "lopettaisi sen pizzojen tilailun" mutta eivät nämä ihmiset ymmärrä, että jos tilillä oikeasti on vaikka euro rahaa, sitä voi tehdä vaikka mitä, että saisi nyt vaikka edes sen pizzan. Ja sillä eurolla voi sitten ostaa maitoa. Silloin voi tulla mieleen tilata pizza kännykällä, jos vaan saa säästettyä sitä tilillä olevaa euroa vielä vähän.