aawiss12.5.2017 15:30
1/14
Miten suhtaudut roskaamiseen?

Entä roskaatko itse?

Törmäsin netissä uutiseen, jossa oli kuvia eläimistä jotka ovat tavalla tai toisella ihmisen roskaamisen ja luonnon saastuttamisen uhreja.
http://fi.newsner.com/16-kuvaa-joita-katsoessa-voisi-luulla-maailmanlopun-tulevan-pian

Itse olen aina ollut saastuttamista ja roskaamista vastaan ihan pienestä asti, mutta nyt viimeaikoina kun tälläiset samantyyliset uutiset on pyöriny eri medioissa niin oon alkanut miettimään omaa 'roskaamistani' enemmän. Tupakoin, ja jos lähellä ei ole paikkaa mihin laittaa tumppi niin siihen maahanhan se jää. Tykkään myös silloin tällöin ajella autolla ilman mitään sen suurempaa merkitystä, jolloin syyllistyn ilman saastuttamiseen.

Jokaisesta ihmisestä koituu kuitenkin jonkin verran jätettä, joka on tietenkin jonnekkin dumpattava. Pyrin lajittelemaan roskat niille kuuluviin roskiksiin jne, mutta entä jos naapurin Pasi ei tee samoin? Vaikuttaako teidän mielestä yhden ihmisen toiminta mitenkään maapallon jätekatastrofiin? Vai pyritäänkö keirrättämisen painottamisella siihen, että jos yhä useampi lajittelisi roskat eikä roskaisi niin ryhmäpaine pakottaisi lopulta kaikki toimimaan suurimmaksi osaksi samalla tavalla?

Keskustelua ja kauhistelua Peanut -kilpparin kohtalosta :(