kookoskettu1.8.2017 17:01
1/17
Miten saada vanhempien suostumus muuttoon?

Taustatietoa: Vanhemmat eronneet ja asun isäni luona, olen 16-vuotias ammattikoululainen ja siskoni on 24-vuotias töissäkäyvä ihminen. Kouluni takia äidille muuttaminen mahdotonta.

Koko idea lähti siitä, kun itkin äidille miljoonannetta kertaa kuinka en tahtoisi asua isän ja äitipuolen kanssa (tähän liittyy monia erinäisiä syitä joita en nyt ala avaamaan) mulla on paska olla himassa ja ahdistun aina ku joudun olemaan kotona. Oltiin silloin mökillä kolmistaan siskoni kanssa, ja saatiin siskon kanssa idea muuttaa yhteen. Mä saisin vähän pehmeämmän pudotuksen itsenäistymiseen ja pääsisin toisen opastuksella jyvälle oman kodin hoitamisesta, näin ollen olisi myös helpompaa pärjätä myöhemmin yksin asuessa.

Puhuttiin jo kaikenlaista mm. siivouksesta, vuokrasta, sisustuksesta, ruoasta yms. yhteiseloon liittyvistä asioista. Meistä ajatus oli ihan realistinen ja toimiva, kummankin elämäntilanteeseen sopiva ja molemmille mieluisa muutos. Vanhemmista taas ei; molemmat torjuivat ajatuksen melkein suorilta käsin.

Kumpikin on kuitenkin ihan tosissaan eikä siis vielä luovuteta asian suhteen. Raha-asiat olisi kunnossa ja asuisin edelleen lähellä vanhempia. Heidän suurin huoli kuulemma olisi, että mä en sais tarpeeksi rajoja ja alkaisin juhlimaan ja juomaan. Joo, oma koti poissa vanhempien valvovan silmän alta tois kyllä vapautta, mutta myös velvollisuuksia ja vastuuta, eikä mulla todellakaan olis aikomuksena lähteä vaan ryyppäämään ja rellestämään. Tarkoitus ois oppia uutta ja oppia ottamaan vastuuta, sekä vihdoin saada koti joka tuntuu kodilta. Kysymys siis onkin; miten me saadaan vakuutettua vanhemmat tästä?