Mukiinmenevä4.5.2018 11:47
1/4
Kiitos teidän, en mennyt 12-vuotiaana kihloihin.

olin siis 12-vuotias, ja mun silloinen poikaystävä 13, ja meillä oli ihan sairas suhde, joka oli niiiiin kaukana rakkaudesta (ja tässä kohtaa melkein nauran itteni hengiltä)
ajattelin, koska se oli mun ensimmäinen suhde, halusin näyttää että hei me ollaan yhdessä ikuisesti ja tää juttu kestää, ja olin ihan varma etten ikinä löytäis parempaa.

tulin kysymään demistä mitä mieltä muut on ikäistemme kihlautumisesta, ja kaikki vastaukset oli ehdoton EI.

ja kiitos siitä kuuluu teille! kihaluksesta on tullut mulle vähän vakavampi juttu näin aikuisiällä, ja kukaan tuskin enää ottais mua vakavasti jos oisin sillon 12 kesäsenä kihloihin mennyt.

me erottiin sen ensimmäisen kanssa aika nopeaan, ja sen jälkeen mulla oli lähemmäs 10 vakavaa ja ei niin vakavaa suhdetta, ja nyt kun asetuin aloilleni nyk. avopuolisoni kanssa, sai kihlaus ihan uuden merkityksen, ja tälläkertaa, sille ei todellakaan ole kiire, koska näyttämisen halun sijaan, kihlautuminen tarkoittaa mulle astumista alttarille, ja muita vähän vakavempia asioita.

ja nyt kaikki pienet lapsukaiset siellä, haluun jakaa sitä valistusta jonka teiltä ihanilta demittäjiltä sain aikanaan.

Niin kauan, kun mietit, onko kihlaus iässäsi oikein, älä kihlaudu.
Kihalusta ei tule tehdä näyttämisen halusta, vaan pitää miettiä mitä se kihlaus SULLE oikeasti merkitsee, ja mitä se sun ympärilläoleville merkitsee, sun vanhemmille, sisaruksille, isovanhemmille, koska kihlaus on oikeesti aika vakava asia, sillä se on lupaus avioliitosta, ja siiihen ei ole kiire.
Nuorena VOI ja haluaa uskoa että se nykyinen suhde kestää aina ja ikuisesti! mutta vaikka kihlautuisit 12-vuotiaana, ei se sormus takaa sitä että suhde kestää ikuisesti.
Kihlasormus ei tuo onnea, se ei takaa parisuhteen kestävyyttä.
ja itse vinkkinä, että niin kauan kun et laillisesti saa mennä naimisiin, älä mene kihloihinkaan.
sillä asiat muuttuu, me muututaan, ihan haluamattamekin, etenkin nuorina. kun sä oot nuori, sun kuuluu nähdä maailmaa, elää päivä kerrallaan, seurustelu on ihanaa ja sen kuuluukin olla, mutta anna avioitumisen odottaa.