Gläm_9415.5.2017 14:48
1/10
HELP! Vuokrasuhde ja uusi omistaja

Noniin elikkäs, ei hajuakaan mihin osioon tämä keskustelu olisi pitänyt laittaa, mutta jospa se kävisi tänne. Eli nyt mikäli joku on edes jollain tasolla perillä vuokra-asumiseen liittyvistä asioista, niin toivoisin kipeästi apua.

Eli, olen asunut vuokrakämpässäni nyt noin kolmisen vuotta. Tässä ihan vasta asunnon entinen omistaja laittoi asunnon kuitenkin myyntiin ja nyt asunnolla on siis uusi omistaja. Sen verran olen perehtynyt asioihin, että vanha toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimukseni sitoo edelleen uutta omistajaa.

Noh. Ensiksi sain tältä uudelta omistajalta uudet sopimukset, jotka oli kopioitu vanhoista soppareista, paitsi että sopimuksesta oli pyyhitty pois uuden omistajan yhteystiedot, minun yhteystiedot, vuokrasuhteen alkamispäivä, vuokran suuruus ja takuuvuokran suuruus. Tätä asiaa selvittelin pitkään ja hartaasti ja nuo sopimukset olivat sitten tosiaan mitättömiä, että noita kohtia ei missään nimessä olisi saanut mennä pyyhkimään pois. Otin asiasta yhteyttä uuteen omistajaan ja hän aikoi selvittää asian kiinteistönvälittäjän kanssa, joka asunnon oli hänelle myynyt ja jolta hän nämä virheelliset sopimukset oli saanut.

No nyt sitten melkein pari viikkoa myöhemmin minulle ilmoitettiin asian selvinneen ja sain käsiini "uudet" sopparit, joista ensinäkemältä oli muutettu ainoastaan uuden omistajan yhteystiedot, mikä tietääkseni on sallittavaa. MUTTA. Vuokrasuhteen alkamispäiväksi oli merkattu uusi alkamispäivä eli tämän toukokuun alusta lähtien. ONKO siis niin, että tuon alkamispäivänkin olisi pitänyt pysyä samana? Voidaanko sopimus nyt katsoa uudeksi sopimukseksi ja olisinko tuon perusteella menettänyt oikeuteni kuuden kuukauden irtisanomisaikaan, johon muuten olen kyllä oikeutettu asuttuani tässä jo kolme vuotta? Sopimuksessa on myös edelleen näkyvillä ehto siitä, että mikäli muutan asunnosta ennen kuin 18 kuukauden määräaika on täyttynyt, menetän takuuvuokrani. ELI, eikö edes tuo 18 kuukauden ehto olisi pitänyt poistaa?

HUOM. Mitään en ole siis tähän mennessä allekirjoittanut uudestaan, enkä allekirjoita, tietenkään. Yksinkertaisesti siis: Olisiko sopimuksessa pitänyt säilyä vanha alkamispäivä?

ISO KIITOS jo etukäteen jos joku vaivautuu vastaamaan!