Suklaasilmät14.4.2018 9:48
1/31
8-vuotias tyttö raiskattiin ja murhattiin Intiassa. 2 ministeriä protestoi syytettyjen puolesta.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005640484.html

8-vuotiaan Asifa Banon kaamea kohtalo on aiheuttanut jättimäisen äläkän Intiassa. Joukkoraiskauksen uhriksi joutuneen muslimitaustaisen nomaditytön ruumis löydettiin metsästä 17. tammikuuta läheltä Kathuan kaupunkia Kashmirin alueelta. Tyttö oli New York Timesin mukaan houkuteltu metsään, minkä jälkeen hänet oli huumattu unilääkkeillä ja pidetty vankeudessa.

Useamman päivän ajan jatkuneen raiskaamisen jälkeen kuoliaaksi kuristetun Asifan tapaus nousi otsikoihin tällä viikolla, kun hindunationalistiset ryhmät protestoivat – eivät suinkaan karmean kohtalon kokeneen tytön, vaan joukkoraiskauksesta epäiltyjen miesten puolesta. BBC:n mukaan protestit nostattivat raivoa Intiassa, sillä niihin osallistui myös kaksi hindunationalistisen Bharatiya Janata -puolueen ministeriä.

Tutkijat uskovat, että myös tapaus on seurausta aluekiistoista, ja että hindumiehet olivat pyrkineet ajamaan muslimitaustaiset nomadit pois alueelta.

Hindujen ja muslimien välit ovat olleet tulehtuneet alueella jo pidemmän aikaa. Tapaus kiristää jo ennestään polarisoitunutta tilannetta entisestään, sillä kaikki kahdeksan epäiltyä kuuluvat hinduyhteisöön, joka on ajautunut aluekiistoihin ilman vakituista asuinpaikkaa seuduilla elävien nomadien kanssa.

Myös Asifa Banon perhe kuuluu paimentolaisiin, jotka liikkuvat Himalajan vuoristossa elinkeinoaan harjoittaen ilman vakituista asuinpaikkaa.

Yksi epäillyistä on BBC:n mukaan eläkkeellä oleva viranomainen. Hänen lisäkseen epäiltyjen joukossa on neljä poliisia ja yksi alaikäinen. New York Timesin mukaan aluksi 15-vuotiaaksi väitetty on kuitenkin ilmeisesti myöhemmin osoittautunut 19-vuotiaaksi mieheksi.

Poliisin mukaan miehiä vastaan on olemassa DNA-näytteitä. Hindut ovat amerikkalaislehden mukaan kuitenkin kritisoineet myös tapauksen poliisitutkintaa, sillä osa tutkintaan osallistuvista poliiseista on muslimeja, eikä heihin voi hindujen mukaan luottaa. Tällä viikolla myös joukko hinduihin kuuluvia lakimiehiä yritti estää poliisien pääsyn oikeuteen, kun epäillyille oli määrä lukea syytteet.

Mielipiteitä tästä?