naavitak1.9.2018 18:34
1/4
Äiti ei luota mun lastenkodissa asuvaan ystävään.

Ärsyttää tää tilanne ihan sikana. Mulla on siis kaveri, kutsun sitä tässä Ichigoksi (joka siis on oikeesti sen lempinimi). Tapasin Ichigon yhellä leirillä viime kesänä. Vaihettiin siellä yhteystiedot ja ollaan siitä lähtien pidetty yhteyttä. Viime aikoina ollaan puhuttu, että olis kiva tavata, mutta ongelmana on se, että Ichigo asuu Kuopion seudulla ja mä pääkaupunkiseudulla. Tollanen matka menee junalla kolmessa tunnissa, mutta Ichigoa ei päästetä tulemaan tänne, joten mun on mentävä siis Kuopioon.

Juttelin tästä Kuopioon menemisestä äidin kanssa, eka se sano ei, mutta kun mä kysyin myöhemmin uudestaan, se vasta että käy, jos se tulee mukaan. Suostumisen jälkeen se alko kyselemään Ichigosta tarkemmin. Kerroin tarkemman paikkakunnan, missä se asuu ja että sen vanhemmat on kuollu. Se on vale, koska vaikka mä tiesin oikeen syyn siihen, miks se on lastenkodissa, en tienny tarpeeks että olisin voinu vastata sen kysymyksiin. Lastenkotiin joutumisen syynä ei kuitenkaan ollu se että Ichigo ois tehny jotain, vaan syynä oli perheolot. Sen jälkeen äiti alko selittämään mitä erilaisia ongelmia lastenkodissa asuvilla on (perus huumeet, itsensä myyminen yms.)
Seuraavana päivänä se pisti mulle tällasen viestin. Äiti käytti Ichigon oikeaa nimeä, joten muutin sen tähän. Äiti ei ees tiedä, että Ichigolla on lempinimi:

"Koulukotiin, eli lastenkotiin joutuu, jos ei pärjää perhesijoituksessa. Jotkut lapset karkaavat, kun pääsevät pois muualle. Voisi viedä sinut tapaamaan ketä tahansa vaikka aikuisia miehiä tai toista lastensuojeluun joutunutta lasta, jolla on päihdeongelma varastelua ym. Ichigo asuu kaukana ja miten tapaisitte seuraavan kerran? 18- vuotiaana pääsevät pois lastenkodista. Minkä ikäinen Ichigo on?"

Vastauksena äidille kysyin siltä, että kai mä silti pääsen tapaamaan sitä. Äiti vastas, että "Pitää puhua isäsi kanssa. Hän asuu kaukana" Hänellä äiti viittas Ichigoon.

Ichigolla ja mulla on kaks vuotta ikäeroa. Ichigo on siis syntynyt -04 ja mä -02, joten epäilen vahvasti, että Ichigosta on mulle huonoa vaikutusta, varsinkin kun se ei tee mitään rikollista. Enemmän mä oon huonoa vaikutusta sille, koska mähän olen valehdellut/jättänyt mainitsematta vaikka mitä äidille.

Mä tiedän, että Ichigo on asunut sijoitusperheessä. Ichigo ei oo missään vaiheessa suoraan sanonut, milloin, mutta arvioisin ajankohdaksi 1-2 v sitten. Syytä sille, miks Ichigo ei enää asu sijaisperheessä en tiedä. Äidille en oo sanonu Ichigon sijoitusperhehistoriasta mitään, koska jos se kuulis että se on asunut sijoitusperheessä, mutta ei asu enää, se ei ikinä päästäis mua ees leirille, jossa saattaisin törmätä siihen.

Tän tekstin rivien välistä voi varmaan lukeakin, mutta äiti ei luota Ichigoon ollenkaan. Pääsyy on se, että Ichigo asuu lastenkodissa, mutta pelkästään se, että tapasin Ichigon leirillä saa sen epäilemään sen rehellisyyttä. Se leiri ilmeisesti tekee jonkinlaista yhteistyötä lastensuojelun kanssa, ja oon tavannut siellä yhden sijaisperheessä asuvan ja yhden laitoksessa asuvan (ja yhden adoptoidun).

Jos äiti pysähtyis miettimään, se tajuais, että sinne leirille tuskin otetaan ketään suuria ongelmanuoria, just niitä narkkareita yms. Lisäks, ei siellä oo pelkkiä lastensuojelun "asiakkaita" (jos niitä sellasiks kutsutaan) ole, koska oonhan mäkin siellä käynyt jo kolmena kesänä peräkkäin.

Ennen tätä äidin suostumisjupakkaa me puhuttiin Ichigon kanssa, että oisin yhen päivän Kuopiossa. Tarkemmin lauantaina 15.9, koska se on mun synttäriviikon lauantai. Mun synttärit on siis torstaina 13.9. Kuopiossa me siis hengattais se päivä kauppakeskuksessa (jonka nimeä en muista. Kuopion seudulla asuvat tai siinä kauppakeskuksessa käyneet varmaan tietää mistä puhun) ja palaisin illalla takasin kotiin. Sen päivän pitää olla lauantai ihan siitä syystä, että junamatka kestää kolme tuntia enkä voi tulla hirveen myöhäsellä junalla takasin, jos seuraavana päivänä on koulua. Olin siis ajatellut 18-19 välillä lähtevää junaa.

Äiti sano mulle just tänään, että miksen vois nähdä mun koulukavereita, kun ne asuu lähellä, mutta kaikki joilla on kavereita kauempana tietää, ettei se oo sama juttu. Se on myös selittäny jotain että sillä ei oo rahaa lippuihin koska sen pitää maksaa vuokra, eikä ilmeisesti pysty maksamaan siitäkään kuin vain osan. Olis miettiny vuokraa sillon, kun osti suotulaitteen ja juoksumaton...

Lyhyesti siis vielä:

Äiti ei päästä mua näkemään Ichigoa, koska kuvittelee sen olevan ongelmanuori. Oisko teillä jotain ideoita, miten saisin äidin pään kääntymään?