Mainos
Mainos

Viherpeukalot

Perustettu: 10.01.2011 / Vapaa-aika

Viherpeukalot

Kokeile myös

-Karambola
-Granaattiomena
-Omena
-Päärynä
-Vesimeloni
-Papaija
-Passion
-Kiivi
-Ananas
-Viinirypäle
-Taateli
-Kookos
-Paprika
-Ananaskirsikka

Muita jänniä ideoita täältä:

http://www.viherlandia.fi/index.php

http://www.exoticgarden.fi/

Inkivääri

Inkivääri kasvatetaan sellasesta juurakosta mitä löytyy kaupan vihanneshyllystä. Laita juurakko multaan pitkälleen, ei kovin syvälle.
Noin kuukauden kuluttua tulee esiin pieni valkee suippotaimi. Taimi muuttuu vähitellen vihreeks ja siinä on myös punertavia kohtia.
Inkivääri kasvaa huimaa vauhtia, jopa pari senttiä päivässä. Jossain vaiheessa se alkaa tehä ruokomaisia lehtiä.
Voi kukkia sisälläkin, kukat on punertavan keltaset ja tosi kauniit.
Yhestä inkiväärijuurakosta tulee useita taimia.

Maapähkinä

Maapähkinä kasvatetaan tavallisesta paahtamattomasta pähkinästä. Niitä pitäs löytyä kaupasta pusseissa.
Laita pähkinä multaan, ei tarvi poistaa sen ohuita ruskeita kuoria.
Viikon sisässä pitäs alkaa tapahtua, pähkinä halkeaa ja taimi tulee esiin. Ensimmäisinä päivinään pähkinä kasvaa nopeesti, myöhemmin kasvu hidastuu. Veikkaan että viihtyy parhaiten yksinään ruukussa, koska levittää lehvänsä niin leveelle.
Pähkinä laittaa lehet yöks suppuun.
Pähkinästä on mahdollista saaha oikeita pähkinöitä myöhemmin.

Mango

Mangon sisällä on sellanen jättiläismäinen ruskee/harmahtava möykky niin se on mangon siemenkota ja se itse siemen on siellä sisällä. Avaa siemenkota varovasti veitellä sitä saumaa pitkin. Irrota sisällä oleva siemen ja pistä muutamaks päiväks veteen likoomaan. Laita sitten multaan pystyasentoon, niin että siemenen "silmä" jää ylöspäin.
Mangolla voi kestää jopa 4kk ennen kun alkaa itää, mutta sitten kun taimi tulee, niin se kasvaa melko nopeesti ja lehetkin venyy ja levenee vauhdilla. Jossakin vaiheessa kasvu hidastuu. Mango pitää 4-6 viikon lepokauden jonka jälkeen se kasvaa taas ja tekee uusia lehtiä, minkä jälkeen vuorossa taas lepokausi.
Mangon lehet roikkuu aluks surullisen näkösinä, ajan myötä ne oikiaa lähes vaakasuoriksi ja muuttuvat tummanvihreiksi ja kovettuvat.

Appelsiini

Appelsiinistä,sitruunasta,greipistä jne tulee kaikista suunnilleen samannäkönen taimi. Vähä väri eroo ja lehtien muoto vähä erilainen mutta muuten samalta näyttää.
Nekin siemenet voi ottaa suoraan hedelmästä,kuivata paperilla ja pistää multaan. Ei näitäkään kauheen syvälle mutta syvemmälle mitä avokadossa.
Pari kuukautta kestää ennen kun taimi tulee näkyviin. Talviaikaan voi mennä pitempään. Nämä taimet kasvaa melko hitaasti mutta jos antaa yhen taimen kasvaa yksin omassa ruukussaan niin oon huomannu että sellasesta tulee isompi ja paksumpi vartinen.

Avokado

Tuollanen kasvi tulee avokadosta..
Siemen on avokadon sisällä sellanen melko iso vaalee mötikkä, sen voi pistää multaan ihan suoraan, ei kovin syvälle.
Voi kestää yli kakskin kuukautta ennen kun mitään alkaa näkyä, sitten siemenestä puskee esiin sellanen vaaleen violetti/punertava taimi joka kasvaa melko pitkälle ihan sellasena tikun näkösenä.
Minulla ainakin avokadon taimi kasvaa päivässä jopa reilun sentin, kasvu hidastuu sitten kun se on pitempi.
Lehdet tulee varren yläosaan kuten kuvasta näkyy ja varsi muuttuu jossain vaiheessa vihreeks.

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.