Dimily

Perustettu: 04.01.2016 / Runot ja kirjat

Dimily

Mikä DIMILY?

DIMILY – Rakastan on skotlantilaisen kirjailijan, Estelle Maskamen DIMILY-trilogian ensimmäinen osa. Lyhenne DIMILY tulee englannin kielen sanoista “Did I mention I love you?”.
Portlandissa äitinsä kanssa asuvan 16-vuotiaan Eden Munron vanhemmat ovat eronneet. Kun Eden muuttaa kesäksi isänsä luokse Kalifornian Santa Monicaan, hän tutustuu tämän uuteen perheeseen, jonka mukana tyttö saa kolme uutta velipuolta. Veljeksistä vanhin, Tyler Bruce on äkkipikainen ja kapinahenkinen nuori, joka tuntuu vihaavan Edeniä ensi hetkestä lähtien. Tylerin ristiriitainen käytös hämmentää Edeniä, ja tämä päättää ottaa selvää, mitä pojan kovan ulkokuoren alla piilee. Pian Eden kuitenkin huomaa rakastuneensa siihen ainoaan ihmiseen, johon hänen ei pitäisi – omaan velipuoleensa.

Lue kirjan lukunäyte alla olevan linkin takaa!
http://www.demi.fi/dimily

Estelle Maskame (s. 1997) on skotlantilainen kirjailija, joka aloitti DIMILY-trilogian kirjoittamisen jo 13-vuotiaana. Estelle julkaisi tekstejään aluksi netissä pienelle, mutta uskolliselle lukijakunnalle. Kun hän siirsi ne suosittuun Wattpad-kirjoittajayhteisöön ja alkoi kertoa niistä aktiivisesti Twitter-tilillään, sarjan lukijakunta lähti räjähdysmäiseen nousuun. Estelle sai DIMILYn Wattpad-version valmiiksi 16-vuotiaana.

Huikea online-menestystarina teki DIMILYstä kansainvälisen nuortenkirjasensaation. Lopulta Estelle solmi myös kustannussopimuksen, ja alkuperäiset tekstit poistettiin Wattpadista. Hän on kirjoittanut tekstejään uusiksi nyt ilmestyviä kirjoja varten. Kirjasarjan kaikki kolme osaa: DIMILY – Rakastan, DIMINY – Tarvitsen ja DIMIMY – Kaipaan, julkaistaan suomeksi vuoden 2016 aikana.

Katso, mitä mieltä Twice as Nice -siskokset ovat DIMILYstä.
Katso, mitä sanottavaa Ronjalla on DIMILY – Rakastan -kirjasta.
Ihana Ia J tutustui DIMILY – Rakastan -kirjaan ennakkoon. Katso video!
Katso Estellen videotervehdys suomalaisille lukijoille.

Estelle Maskamea seuraa twitterissä yli 120 000 ihmistä. Oletko sinä jo yksi heistä?

Seuraa kirjailijaa twitterissä: @EstelleMaskame https://twitter.com/estellemaskame

Jaa tuhansien muiden fanien tapaan omat DIMILY-hetkesi: #DIMILY

Estellen haastattelu

Q: Mistä sait idean DIMILYn tarinaan?

A: 13-vuotiaana olin hyvin kiinnostunut nuortenkirjallisuudesta, jossa päähenkilöt eivät voineet olla yhdessä. Niissä kirjoissa ongelma oli kuitenkin usein aika helposti ratkaistavissa. Halusin kirjoittaa oman kielletyn rakkaustarinani ja silloin sain idean kirjoittaa (ei-biologisista) sisaruspuolista, jotka rakastuvat toisiinsa. Halusin kirjoittaa tämän kaltaisesta suhteesta ja tutkailla, millaisia ongelmia siitä seuraa.

Q: Oletko saanut vaikutteita kirjasi hahmoihin tuntemiltasi ihmisiltä? Vai kuinka loit heidät?

A: Jotkin omituisuudet ja erityispiirteet ovat peräisin tuntemiltani ihmisiltä ja jotkut taas täysin tuntemattomilta. Mutta aloittaessani kirjoittamaan näitä kirjoja 13-vuotiaana hahmoni, heidän luonteensa ja taustansa rakentuivat samalla kun kirjoitin. Annoin heidän ikään kuin kirjoittaa itse itsensä – menin sen mukana, mikä tuntui sillä hetkellä parhaalta. Ja pidän lopputuloksesta tosi paljon.

Estellen haastattelu

Q: Ketä kirjan henkilöistä on hauskinta kirjoittaa?

A: Pidän kaikkien kirjoittamisesta, mutta joitain suosikkejani ovat Tyler, Dave ja Snake, joka esitellään kirjasarjan toisessa osassa. Hassua – suosikkini ovat kaikki poikia!

Q: Tarinasi sijoittuvat Yhdysvaltoihin, pääasiassa Kaliforniaan, Portlandiin ja New Yorkiin. Oletko koskaan käynyt näissä paikoissa vai kuinka pystyt kirjoittamaan tapahtumapaikoista niin tarkasti?

A: En ole koskaan käynyt yhdessäkään mainituista paikoista, mutta olen aina pitänyt niitä kiehtovina, etenkin kirjoittamisen kannalta. Teen loputtomasti selvitystyötä: kerään faktoja, tutkin kaupunkien karttoja ja juttelen paikallisten kanssa luodakseni realistisen ja rehellisen kuvan kustakin kaupungista.

Q: Tärkein kysymys. Edenin mielestä tummahiuksiset jätkät ovat parempia. Pidätkö sinäkin enemmän pojista, joilla on tummat hiukset?

A: Kyllä, kyllä, kyllä, kyllä ja kyllä! Sanoinko jo kyllä?

Ketä DIMILY-poikaa tapailisit?
Ketä DIMILY-tyttöä muistutat eniten?
Mikä on pahin este Edenin ja Tylerin rakkauden tiellä?

Sinustako kirjailija?

Estellen vinkkejä kirjailijaksi haluaville

Q: Kuinka neuvoisit nuoria kirjoittajia, jotka uneksivat oman kirjansa julkaisemisesta?

A: Älä anna iän pidätellä sinua! Nuoret pystyvät kirjoittamaan yhtä hyviä romaaneja kuin heitä tuplasti vanhemmat kirjoittajat, joten älä luule, ettei sinua oteta vakavasti ikäsi vuoksi. Tärkeintä on jatkaa sinnikkäästi, sillä tässä iässä kirjoittamisemme muuttuu jatkuvasti ja kehittyy eniten. Älä siis huoli, jos tekstisi eivät ole vielä sillä tasolla kuin haluaisit niiden olevan. Jatka vain, äläkä pelkää asettaa tuotoksiasi muiden nähtäväksi. Itse suosittelen postaamaan ne nettiin. Voi olla pelottavaa antaa tuntemattomien lukea tekstejäsi, mutta palautteen saaminen on hyvä tapa tehdä niistä jopa parempia kuin ne varmasti nyt jo ovat! Ja sitä paitsi koskaan ei voi tietää, kuka tarinaasi sattuu lukemaan. Moni nykykirjailija tulee löydetyksi netistä – sinä saatat olla yksi heistä!

Sinustako kirjailija?

Estellen vinkkejä kirjailijaksi haluaville

Q: Ennen kuin Black & White Publishing ilmoitti kustantavansa kirjasi, Wattpadissa tekstejäsi oli luettu 4 miljoonaa kertaa. Kuinka teit sen?

A: Mainostin itse itseäni! Vietin päivätolkulla aikaa netissä levittäen tietoa kirjoituksistani ja kysymässä ihmisiltä, viitsisivätkö he vilkaista niitä. Kun lukijat alkoivat pitää tarinastani, toisten ihmisten kiinnostus heräsi – se oli sellainen dominoefekti. Loppujen lopuksi kaikessa oli kyse jatkuvasta aktiivisuudesta ja lukijoiden koukuttamisesta, ja tietysti myös he auttoivat minua kertomalla kirjoista eteenpäin!

Mitä sinä tekisit, jos olisit samassa tilanteessa kuin Eden?

Huom! Sisältää juonipaljastuksia.

DIMINY – Tarvitsen (Did I mention I need you?) on Edenin ja Tylerin kielletystä rakkaudesta kertovan kirjasarjan toinen osa.

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun Eden vietti ensimmäisen kesänsä Santa Monicassa ja tutustui Tyleriin. Tyler on muuttanut New Yorkiin ja pyytää Edenin luokseen kesäksi. Kaupungissa, jossa kukaan ei tunne heitä, Eden ja Tyler eivät pysty enää pitämään tunteitaan salassa.

DIMINY – Tarvitsen ilmestyy suomeksi huhtikuussa!

Tule tapaamaan Estelleä Akateemiseen Kirjakauppaan (Keskuskatu 1, Helsinki) keskiviikkona 3.2.2016 klo 16.30. Kohtaamispaikalla häntä haastattelee toimittaja Ronja Salmi.

Huom! Sisältää juonipaljastuksia.

DIMIMY – Kaipaan (Did I mention I miss you?) on Edenin ja Tylerin rakkaustarinan päättävä trilogian kolmas osa.

Eden ja Tyler eivät ole puhuneet toisilleen vuoteen. Eden on muuttanut Chicagoon opiskelemaan ja löytänyt uuden rakkauden kohteen. Kun kesäloma jälleen alkaa, Eden palaa Santa Monicaan tietämättä, että Tyler aikoo tehdä samoin.

DIMIMY – Kaipaan ilmestyy suomeksi heinäkuussa 2016!

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.