Mainos
Mainos

Suklaaholisti

Perustettu: 08.06.2012 / Kokkailut

Suklaaholisti

Lämmintä talveen

Talvi tekee tulojaan, joten eiköhän me suklaan rakastajat lämmitellä sisätiloissa nauttien ihanaa kaakaota. Mitäs sanotte?

Tarvitset:
2 dl maitoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
kanelitanko
100 g tummaa suklaata
6 dl maitoa

Pinnalle:
kermavaahtoa
kaneli- tai kaakaosokeria

Näin toimit:
Kuumenna maitotilkka. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitettu kaakao ja sokeri.
Lisää kattilaan kaneli ja paloiteltu suklaa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa.
Lisää maito ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Tarjoa sellaisenaan tai kanelisokerilla koristellunkermavaahdon kanssa.
Tästä riittää neljälle tai jos tykkäät siitä tosi paljon voit ottaa kolme extra kupillista.

Suklaakeksit America

Tarvitset:
50 g taloussuklaata, 75 g margariinia tai voita, 1 dl sokeria, 1 dl fariinisokeria, 1 tl vaniliinisokeria, 1 kananmuna, 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta.

Näin toimit:
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi suklaata leikkuuveitsellä. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Vaahdota rasva ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Lisää yhä hyvin sekoittaen muna, jauhot ja viimeiseksi suklaarouhe taikinaan. Nosta varovasti kahdella lusikalla seoksesta leivinpaperille pellille pieniä kekoja. Jätä reilusti väliä pikkukekojen väliin, sillä keksit laajenevat eli kasvavat kypsyessään.
Kypsennä suklaakeksejä uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Parhaimman makuisia keksejä saat, kun jätät rouhitun suklaan joukkoon isompia paakkuja kuvan mukaisesti. Vahdi uunia keksejen paistuessa, ja nosta sen jälkeen pelti varoen pois uunista.

Ja vielä vinkiksi:
Nauti amerikkalaisia suklaakeksejä kylmän maidon kanssa vielä lämpiminä. Kylmä maito ja kuumat keksit ovat loistava mauhermoja kutkuttava yhdistelmä. Varo kuitenkin ettei hampaitasi ala vihlomaan... Hyvä puoli suklaakekseissä on se, että ne maistuvat myös kylmänä parin päivän päästä.

Pätkismuffinit

Tarvitset:
1 ps minipätkiksiä (fazer)
3 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 3/4 dl maitoa

(muffinivuokia)

Näin toimit:
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauheseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin. Puolita pätkikset ja laita n.2puolikasta pätkistä muffiniseoksen päälle. Paista 200 asteisessa n.20-25min. (Taikinasta tulee n. 2 pellistä muffineja.)

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.