Demi

Zayn Malik lähti One Directionista - tässä kaikki, mitä tiedämme

Zayn Malik lähti One Directionista - tässä kaikki, mitä tiedämme
Zayn Malik ilmoitti keskiviikkona eroavansa One Direction -bändistä. Lue, mitkä asiat johtivat Zaynin päätökseen ja miten 1D pärjää nelihenkisenä.
Julkaistu: 26.3.2015

Eropäätös Facebookissa

Keskiviikkona 25. maaliskuuta One Direction julkaisi tiedotteen Facebook-fanisivuillaan. Samalla he kertoivat jatkavansa nelihenkisenä.

Myös Zayn kommentoi päätöstä kirjoittamalla postauksessa: "Elämäni One Directionin kanssa on ollut enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Mutta viiden vuoden jälkeen minusta tuntuu, että on oikea aika lähteä bändistä."

Eron syy: liian kova stressi?

Viikkoa ennen Facebook-tiedotetta Zayn ilmoitti palaavansa stressin takia Iso-Britanniaan kesken bändin maailmankiertueen. Maanantaina One Directionin edustaja kertoi Billboard-lehdelle, että heillä ei ole mitään raportoitavaa aiheesta. One Directionilla oli edessä neljä keikkaa ennen kahden kuukauden pituista taukoa, ja edustajan mukaan Zayn saattaa palata mille keikalle tahansa - tai sitten ei yhdellekään. Hän myös totesi, että bändin hajoamiseen liittyvät huhut olivat lehdistön keksimiä.

Zaynin lähtö bändistä ei tullut ainakaan musiikkialan ammattilaisille yllätyksenä. Vuonna 2010 perustettu bändi julkaisi neljässä vuodessa neljä albumia, kiersi maailmaa lähes tauotta, esiintyi palkintogaaloissa ja teki kaksi konserttielokuvaa.

Tauttoman työnteon lisäksi erilaiset skandaalit ovat aiheuttaneet paineita bändille. Zaynin on huhuttu pettäneet kihlattuaan muun muassa stripparin ja brittituristin kanssa. Bändin jäsenet ovat useampaan otteeseen jääneet kiinni huumeiden hallussapidosta, mikä on noussut lööppeihin.

Uutisen jälkeen moni fani on kuunnellut Night Changes -kappaletta aivan uusin korvin: "Were only getting older baby /And Ive been thinking about it lately / Does it ever drive you crazy / Just how fast the night changes? Everything that youve ever dreamed of /Disappearing when you wake up / But theres nothing to be afraid of / Even when the night changes / It will never change me and you."

Palaako Zayn One Directioniin?

Zayn ei olisi ensimmäinen poikabändin jäsen, joka on palannut pienen hengähdystauon jälkeen. Backstreet Boys, Spice Girls ja New Kids On The Block ovat esimerkkejä yhtyeistä, joiden "lopettaneet" jäsenet ovat palanneet takaisin - viimeistään muistokiertueelle.

Zaynin tulevaisuus riippuu siitä, päättääkö hän ryhtyä soolouralle. Esimerkiksi Destinys Childista lähtenyt Beyoncé ei pidä mahdottomana tehdä comebackia bändin kanssa, mutta tällä hetkellä tähden oma ura on niin vakaalla pohjalla, ettei aikaa muulle ole. Jos myös Zayn menestyy yksin, ei kaipuuta bändiin ehkä synny.

Voi myös olla, että Zayn on saanut kyllikseen julkisuudesta eikä enää haaveile artistin elämästä. Se on kuitenkin aika epätodennäköistä. Vuonna 2012 Zaynilta kysyttiin Rolling Stone -lehden haastattelussa, mitä hän tekisi, jos lopettaisi bändissä. Hän vastasi: "Vaikka en olisikaan julkisuudessa tai tekisi sitä, mitä teemme nyt, voisin olla taustalla tekemässä kappaleita studiossa tai tuottamassa. Se olisi siisti juttu."

Ainakin Zaynin kihlattu, Little Mix -bändin Perrie Edwards on uutisesta iloinen. Päivä ilmoituksen jälkeen hänen nähtiin poistuvan kotoaan hymyillen.

 

Bändin jäsenet ottivat lähdön raskaasti

Lähtöpäätös oli kova isku bändin muille jäsenille. Harry Styles puhkesi keskiviikkoillan keikalla Indonesiassa kyyneliin.

Niall, Harry, Liam ja Louis ovat kukin kommentoineet Zaynin lähtöä Twitter-tileillään.

Been a mad few days and your support has been incredible as per usual ! This in turn Spurs us on to make the best music we possibly can

— Niall Horan (@NiallOfficial) 26. maaliskuuta 2015

Been a crazy couple of days but know that we are going to work harder than ever to deliver the best album weve ever made for you guys !

— Louis Tomlinson (@Louis_Tomlinson) 26. maaliskuuta 2015

So glad to be in bed after a long and strange 24 hours

— Liam (@Real_Liam_Payne) 26. maaliskuuta 2015

All the love as always. H

— Harry Styles. (@Harry_Styles) 26. maaliskuuta 2015
 

 

Lue kaikki One Directionista!

Kommentoi »