Demi

Ystävyyskakku eli red velvet cake

Ystävyyskakku eli red velvet cake

Resepti: Supertrendikäs red velvet cake on ihanan mehevä ja helppo leipoa. Tuhdista kakusta riittää isollekin kaveriporukalle.
Teksti Janni Vanhanen
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Ystävyyskakku eli Red velvet cake

  • 150 g voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2–4 tl punaista elintarvikeväriä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Täyte ja kuorrutus

  • 100 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • noin 12 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Tässä ohjeessa käytettiin vuokaa, jonka halkaisija on 24 cm.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää väriainetta, kunnes taikina on haluamasi punaisen sävyistä. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi valkoviinietikka ja sekoita huolellisesti.

4. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes puutikulla koitettaessa taikinaa ei enää tartu tikkuun. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

5. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita täyte tasaiseksi.

6. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kahteen osaan ja levitä niille kolmasosa täytteestä.  Levitä loput täytteestä kakun reunoille ja pinnalle kuorrutteeksi. Koristele herkku haluamallasi tavalla, esimerkiksi sydänkarkeilla.

Vinkki: kakkutaikinasta voit valmistaa myös kuppikakkuja ja kakkutikkareita!

Julkaistu: 27.2.2014