Demi

Yllättävät vinkit siistiin meikkiin

Yllättävät vinkit siistiin meikkiin
Demi neuvoo: Tiedätkö, miksi aurinkopuuteri kannattaa levittää kolmosen muotoon ja peitevoide vaihtaa tummempaan? Näillä nikseillä loihdit entistä huolitellumman meikin.
Julkaistu: 27.10.2014

Siivoa klähmäinen työkalupakki

Vaikka olisit taitava meikkaaja, lopputulos voi olla epäsiisti, jos meikkisudit ovat likaisia ja huonossa kunnossa. Älä kuljeta turhia suteja meikkipussissa vaan säilytä niitä purkissa pystyasennossa. Kun puhdistat sudit tarpeeksi usein, ihon epäpuhtaudet vähenevät ja huulipunien ja luomivärien sävyt hehkuvat kirkkaina. Jos käytät sutia jauhemaisiin tuotteisiin, kuten puuteriin ja poskipunaan, pese se kerran viikossa kosteuttavalla käsisaippualla tai hellävaraisella sampoolla. Meikkivoiteeseen, huulipunaan ja muihin kosteisiin tuotteisiin käytettävät sudit on hyvä putsata joka toinen päivä, sillä kosteat sudit ovat bakteeripesäkkeitä. Jotta sudit puhdistuvat kunnolla, käytä pesuun marketeista saatavaa Marseille-saippuaa. Kasviöljyistä valmistettu saippua on tehopuhdistaja niin siveltimille kuin hellävaraista pesua vaativille vaatteillekin.

Kokeile tätä: Et ehkä lainaa kaverin ripsaria silmätulehduksen pelossa, mutta oletko yhtä tarkka meikkivälineistäsi? Muista puhdistaa myös pinsetit, ripsentaivuttimet ja ripsiharja säännöllisesti.

Älä yliannostele aurinkopuuteria

Päivetystä on kiva korostaa aurinkopuuterilla. Se on kuitenkin yksi väärin ymmärretyimpiä meikkituotteita. Jos puuteria levittää koko kasvoille, on lopputulos helposti likaisen ja tunkkaisen näköinen. Vaikutelma rusketuksesta on parhaimmillaan, kun tuputtelet sudista ensin ylimääräisen väriin kämmeneen ja levität väriä kolmosen muodossa. Vie suti kulmakarvan yläpuolelta kaaressa poskelle ja jatkaa toisella kaarella leukaluulle. Toista peilikuvana toiselle poskelle.

Kokeile tätä: Kun käytät aurinkopuuteria, vaihda myös meikkivoide yhden asteen tummemmaksi kuin oma ihosävysi. Tummalla pohjalla korostus näyttää luontevalta.

Hylkää haamun vaalea peiteväri

Tuntuu järkevältä peittää tummat silmänaluset vaalealla peitevoiteella. Se ei kuitenkaan toimi. Liian vaalean sävyn valinta osoittautuu kohtalokkaaksi viimeistään salamalla otetuissa valokuvissa: silmän alla loistavat vaaleat läikät korostavat väsymystä. Kokeile vaalean peitevärin sijaan hieman ihoa tummempaa peiteväriä tai vastavärejä. Esimerkiksi keltaiseen taittava peitevoide peittää tehokkaasti sinertävät silmänaluset.

Kokeile tätä: Taputtele peiteväriä silmien alle sormenpäällä. Kannattaa levittää mieluummin useampi ohut kerros kuin yksi paksu. Levitä meikkivoide ja puuteri vasta peitevoiteen päälle, jotta lopputuloksesta tulee tasainen ja luonnollinen.

Vältä myös nämä yleiset kauneusmokat.

Kommentoi »